La Mulți Ani, Ion Țiriac !

Fosta mare glorie a tenisului românesc și mondial , împlineste astăzi 77 de ani.
Ion Țiriac s-a născut pe 9 mai 1939 la Brașov.
Conform revistei Forbes, el este unul dintre cei mai bogați oameni din România, cu o avere de peste un miliard de dolari.
Ca jucător de tenis cele 22 de titluri câștigate la dublu alături de Nastase, Vilas, Estep și Orantes, în turneele de la Foro Italico, Philadelphia, Monte Carlo, în Suedia, Canada și Brazilia, l-au dus la un moment dat în primii 10 jucători din lume.
Nu vom uita niciodată cele 3 finale de Cupa Davis cu americanii, Cleveland 1969, Charlotte 1971 și București 1970, finale pierdute din păcate alături de Ilie Năstase.
După retragerea din activitatea competițională, Țiriac a continuat ca manager al unor mari jucători precum Becker, Vilas, Zivojinovic, ca antrenor dar și ca organizator de competiții. El a ocupat de asemenea pe parcursul a 6 ani și funcția de Presedinte al COR.
Printre companiile legate de numele său se numără Tiriac Auto, UniCredit Țiriac (parte a grupului italian UniCredit) și Allianz-Țiriac.
El este de asemenea proprietarul turneului de la Madrid, despre care spune că este un complex unic în lume, cu trei terenuri imense dotate cu copertină retractabilă. Turneul Premier Mandatory de la Madrid este dotat cu premii totale de 4.771.360 de euro.
La mulți ani Nea Ioane, la mulți ani Maestre, viață lungă și sănătoasă cu reușite pe toate planurile, înclusiv în consilierea pe mai departe a Simonei Halep…
Nici o țară din lume nu mai are un om de tenis de factura lui Ion Țiriac și trebuie să-i fim recunoscatori, pentru că dacă el nu era, tenisul nu ar mai fi fost astăzi un adevărat spectacol.

1 COMENTARIU

  1. De acord cu articolul cu o singura obiectie, finala de la Bucuresti a avut loc in 1972…imposibil de uitat amara infrangere a lui Ilie Nastase in fata lui Stan Smith in 3 seturi…una din cele mai triste zile…in 1970 am pierdut la Maribor, in fata Iugoslaviei…

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.