Piața Statelor UE

Produse tradiționale, oferte turistice, spectacole – prezentate de reprezentanții țărilor europene care au participat la Piața Statelor membre UE din Parcul Cișmigiu.

Cei care au trecut prin parc au avut ocazia să guste din gulaș unguresc și măsline grecești, dar au primit și numeroase oferte turistice și oportunități de studiu.

De asemenea, la standul Spaniei s-au oferit specialități de dulciuri și de vin și au fost organizate concursuri cu premii, având ca temă limba și cultura spaniolă.

Copiii care au trecut pe la „căsuța” Poloniei au fost invitați să realizeze desene inspirate de această țară și au primit mere poloneze.

Punctul de atracție de la standul Marii Britanii, a fost regina solară, o statuetă cu regina salutând, mecanismul fiind funcțional pe baza energiei solare.

Germania a prezentat oferte de studiu, destinații turistice și cursuri de limbă germană.

Standul României a pregătit o casă tradițională, cu un decor simplu dar care prezintă tradițiile țării noastre.

Cele 18 standuri ale țărilor prezente în Cișmigiu au prezentat „într-un mod simplu, direct și sugestiv” bogăția și diversitatea culturilor europene, a declarat ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, prezent la eveniment.

Piața Statelor membre UE a fost organizată de Primăria Capitalei, în parteneriat cu Centrul Infoeuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

infoeuropa

Sursa foto: Centrul Infoeuropa

infoeuropa

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.