Arta cucerește Bucureștiul

Cea mai mare expoziție de artă din România, Art Safari, va avea loc în perioada 5 – 15 mai 2016 în Palatul Dacia-România.

Timp de 11 zile, Bucureştiul va fi cucerit de artă, fie că vorbim despre artă de patrimoniu, modernă sau contemporană. Pe lângă expoziţia centrală, dedicată sărbătoririi centenarului mișcării Dada, şi zonele galeriilor de artă modernă și contemporană, o serie de spații marca Art Safari vor găzdui conferinţe, artele spectacolului, proiectul The Space, dedicat tinerilor artiști aflați la debut, precum și ateliere pentru copii.

Programul Art Safari 2016

Între 6 și 15 mai, cu un orar generos pentru toate tipurile de public, Pavilionul de Artă București va fi deschis zilnic între orele 12:00 și 21:00, cu excepția zilelor de sâmbătă, când va fi deschis până la ora 24:00.

Intrarea la evenimentul de avanpremieră din 5 mai va fi pe bază de invitație, iar biletele și abonamentele pentru perioada 6 – 15 mai vor fi disponibile online pe eventim.ro și în spațiul expoziției.

Noutăți Art Safari 2016

Noi galerii de artă contemporană deschise în spațiul cultural, două în centrul Capitalei, și anume Mobius Gallery și Conceptual Lab – Mixology for Ideas, precum și Nostru, artist-run space din Sibiu, vor expune anul acesta în cadrul Art Safari. Expoziția centrală Dada în România și spiritul Avangardei, curator Raya Zommer-Tal, director al Muzeului Janco-Dada din Ein Hod, Israel, și curatorul cercetător Igor Mocanu, specialist în avangarda românească, va reuni lucrări din importante colecții private din România și din muzeele: Victor Brauner, Arthur Segal, Ion Bitzan, Tristan Tzara, Jean David, Brassaï, Jules Perahim, Max Ernst, Hans Janos Mattis-Teutsch, Margareta Sterian, Ion Grigorescu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.