Evenimente de neratat astăzi în Bucureşti

CINEMA

De la ora 19, la Cinemateca Eforie are loc cea de a 20-a prelegere a conferenţiarului Cristian Tudor Popescu din cadrul programului „Cinemateca pentru toţi”, a cărui primă ediţie are drept temă „Cinema şi propagandă în istoria filmului românesc”. Azi este continuată discuţia asupra filmului „Probă de microfon”, urmărindu-se evoluţia cineastului Mircea Daneliuc în raport cu sistemul totalitar. Apoi, discutând despre fisuri, concesii şi paşi înapoi în propaganda cinematografică, în relaţie cu înrăutăţirea condiţiilor de viaţă din România socialistă de la cumpăna deceniilor opt şi nouă, este analizat filmul „O lacrimă de fată”, în regia lui Iosif Demian.

MUZICĂ

Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3 organizează a III-a ediţie a Concertului Extraordinar de Paşti de la ora 19, în Parcul Titan – Parcul Artelor.

Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” susţine, de la ora 19 la Ateneul Român, al doilea concert al săptămânii dirijat de Horia Andreescu, având în program: lucrarea „Tatăl nostru” de Felicia Donceanu, Concertul nr. 1 pentru pian şi orchestră de Liszt – solist Daniel Goiţi şi Simfonia nr. 6, „Patetica”, de Ceaikovski.

Sala „George Enescu” a Universităţii de Muzică din Bucureşti găzduieşte, de la ora 19.30’, concertul „SoNoRo Interferenţe”, susţinut de bursierii programului educativ din cadrul platformei culturale SoNoRo şi patru dintre maeştrii lor: pianista britanică Diana Ketler, violonista Mihaela Martin, violistul Răzvan Popovici şi violoncelistul suedez Frans Helmerson. În program: Sextet de coarde nr. 1 în Si Bemol major de Brahms, Cvintet cu pian nr. 1 de Ernest Bloch, Cvartet cu pian în sol minor de Mozart şi Trio cu pian nr. 3 în sol minor, op. 110 de Schumann.

Povestea muzicală „Joia Păcătoşilor”, interzisă minorilor, realizată de Alina Manole şi Raul Kusak este prezentată de aceşti artişti, începând cu ora 19.30’, la Centrul Cultural European pentru UNESCO Nicolae Bălcescu.

Artistul francez de origine armeană Charles Aznavour susţine un concert, în cadrul turneului restrâns „One Night Only”, de la ora 20, la Sala Palatului.

Două concerte încep de la ora 21 fiind susţinute de: trupa Travka în Club Control şi Nina Neagu care interpretează, împreună cu band-ul ei, piese de pe albumul „E doar un joc” în Club Tribute.

Trupa Luna Amară cântă în Hard Rock Cafe, începând cu ora 21.30’.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.