Spectacole de teatru în București

Spectacole de teatru cu Șerban Pavlu și Richard Bovnoczki, la Unteatru, și cu Mihaela Teleoacă și Gheorghe Visu, la Comedie.

NinaAvem premieră la Teatrul de Comedie, de la ora 19.30, la Sala Studio: ”NINA sau Despre fragilitatea pescărușilor împăiați”.
Matei Vișniec își imaginează, într-un joc intelectual de mare finețe, o continuare a Pescărușului cehovian, plasându-i pe Nina, Treplev și Trigorin la 15 ani după acțiunea cunoscută din piesa marelui scriitor rus, în plină Revoluție bolșevică. Konstantin a tras prost cu pistolul, a ratat și a doua oară, nu s-a sinucis, așa că povestea continuă!

Cele trei personaje sunt interpretate de Mihaela Teleoacă, Gheorghe Visu și Lucian Pavel. Actrița Mihaela Teleoacă are acum ocazia de a o interpreta pe Nina la teatrul în care este angajată, după ce, de câteva stagiuni, joacă cu succes personajul cehovian la Bulandra, în spectacolul Antoanetei Cojocaru. Și Gheorghe Visu se reîntâlnește cu acest text după un memorabil ”Pescărușul”, realizat in anii 90 de Cătălina Buzoianu, la Teatrul Mic.
Noua provocare pentru artiști, dar și pentru spectatori, îi aparține regizorului Alexandru Maftei.

Programul complet al serii:

19:00
”Oscar şi tanti Roz”, o adaptare după cunoscutul roman al lui Eric-Emmanuel Schmitt realizată de Cris Simion, spectacol cu Oana Pellea, Marius Manole, Antoaneta Cojocaru și Cristina Cassian, la Teatrul Bulandra, Sala Toma Caragiu.

”Rencontres”, spectacol la Teatrul de Comedie, cu Violeta și Dragoş Huluba.

”Titanic Vals” de Tudor Muşatescu, la Teatrul Odeon, un spectacol cu: Ionel Mihăilescu, Antoaneta Zaharia, Dorina Lazăr, Nicoleta Lefter, Sabrina Iașchevici, Marius Damian, Ruxandra Maniu, Ioan Batinaş, Alexandru Papadopol, Pavel Bartoş, Rodica Mandache, în regia lui Alexandru Dabija.

”Visul unei nopţi de vară”, piesa lui Shakespeare în direcția de scenă a lui Victor Ioan Frunză, din distribuție fac parte: George Costin, Alin Florea, Andrei Huțuleac, Sorin Miron, Nicoleta Hâncu, Adrian Nicolae, la Teatrul Metropolis.

”Visul unei nopţi de vară”, de Shakesreare, în regia lui Gelu Colceag, la Teatrul Mic.

”The Sunset Limited”, spectacol cu Șerban Pavlu și Richard Bovnoczki, la Unteatru.

”Nemuritorul”, piesa Monei Radu, montată de Dan Tudor, la Teatrelli, cu: Radu Beligan, Maia Morgenstern și Marius Bodochi, în rolurile principale.

”Dragoste și căpșuni” după David Hare, spectacol la Godot Café Teatru.

19:30
”Nina sau despre fragilitatea pescărușilor împăiați” de Matei Vișniec, spectacol cu Mihaela Teleoacă, Gheorghe Visu și Lucian Pavel, în regia lui Alexandru Maftei, la Teatrul de Comedie, Sala Studio.

20:00
”(D)efectul Placebo”, un nou spectacol în cadrul programului 9G la TNB, concept și coregrafie: Ştefan Lupu. Spectacolul este prezentat la Sala Mică Distribuţia: Vlad Nemeş, Alina Petrică, George Bârsan, Rareş Florin Stoica, Ioana Predescu.

”Terorism”, spectacol realizat de Felix Alexa, la TNB, Sala Atelier. Din distribuție fac parte: Claudiu Bleonţ, Marius Bodochi, Ileana Stana Ionescu, Adela Mărculescu, Irina Movilă, Andrei Finţi, Mihai Călin, Tania Popa.

21:00
”Maitreyi”, adaptare după Mircea Eliade, un spectacol în care îi vedeţi pe: Maia Morgernstern, Vlad Zamfirescu, Doru Ana, Anca Sigartău, la Teatrul Bulandra, Sala Liviu Ciulei.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.