Piața Amzei, piață agroalimentară sau sală de expoziție

Primăria Sectorului 1 supune dezbaterii publice schimbarea destinației a două spații din Piața Amzei, din magazine, in spații culturale si artistice.
Reprezentanții Primăriei Sectorului 1 spun că spațiile respective, aflate în incinta imobilului Piața Amzei numarul 13, consolidat si renovat de către autoritatea locală, ar trebui să capete destinația de spațiu expozițional si pentru activități culturale. Ei afirmă ca, astfel, elevii si studenții din Sectorul 1 ar putea beneficia de spații pentru a-si expune creațiile artistice si pentru a susține activități culturale, piese de teatru, concerte si alte activități culturale. Mai mult decât atât, Uniunea Artiștilor Plastici din România ar putea beneficia de spații expoziționale, mai spun cei de la Primăria Sectorului 1.

Presedintele Uniunii Artistilor Plastici din România, Petru Lucaci, a afirmat că schimbarea destinației celor două spații ar fi binevenită, deoarece Piața Amzei se află in vecinătatea Universitatii de Artă, a Liceului de Artă si a Muzeului Național de Artă. Deschiderea a două noi spații expoziționale ar sprijini Uniunea Artiștilor Plastici in organizarea de activități culturale si ar suplini pierderea de spații expoziționale, a mai spus Petru Lucaci.
Pe de altă parte, reprezentanții asociațiilor de proprietari din zonă au reclamat lipsa unei piețe agroalimentare si a micilor magazine de cartier, brutărie, papetărie, mercerie etc. care să permită aprovizionarea locuitorilor din zonă, din proximitatea locuințelor lor si la prețuri accesibile.

Reprezentanții asociațiilor de proprietari s-au mai plâns si de faptul că, in zona Piața Amzei a avut loc un proces de „buticăreală”, au proliferat comerțul stradal neautorizat, vânzarea de droguri si prostituția.
Dezbaterea publică a fost organizată de către Primaria Sectorului 1 si a vizat schimbarea destinației a două spații comerciale în spații expoziționale si culturale. Cele două spații se află în incinta imobilului Piața Amzei nr. 13. Acesta a fost construit in anul 1939, ca sediu al Primăriei Sectorului 3 de Verde. Imobilul a fost consolidat si renovat de către Primăria Sectorului 1 si adăpostește două servicii ale autorității locale si Teatrul „Țăndărică „.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.