Filmul de animație „Der 7bte Zwerg / Al şaptelea pitic”

Filmul de animaţie german „Der 7bte Zwerg / Al şaptelea pitic” este o comedie cu multă acţiune şi destulă muzică, în care povestea Albei ca zăpada este repovestită în stil modern şi e „îmbogăţită” cu personaje din alte basme clasice. Doar ca un exemplu: Scufiţa Roşie şi Lupul sunt colegi comentatori de Televiziune şi folosesc drept microfoane cutii de conserve legate cu sfoară întinsă, telefoanele copilăriei de altădată.

De altfel, după cum spune şi titlul filmului – ce rulează la Cinema City Cotroceni şi Movieplex iar în week-end la Cinemateca Union – în centrul acţiunii nu este personajul poveştii de bază, sau prinţesele, în general, ci Bobo, cel mai mic pitic dintre cei şapte, care şi contribuie, din neatenţie, la îndeplinirea blestemului ceacârei zâne a gheţii Eisfee Dellamorta, care-i păcăleşte pe toţi dând orologiul înainte.

Nici Albă ca Zăpada nu este prinţesa care cade sub blestem, ci doar una cu comportament de liceancă bogată din filmele americane invitată la petrecerea de majorat a adevăratei protagoniste: prinţesa Rose, cea căreia îi era ursit de amintita zână să doarmă o sută de ani, împreună cu toţi invitaţii din palatul Fantabularasa, dacă se înţeapă în deget până la împlinirea a 18 ani, blestemul putând fi rupt doar de sărutul dat din dragoste adevărată. În cazul nostru cel care o iubeşte cu adevărat pe Rose nu este un prinţ de peste mări şi ţări, ci un prieten al ei din copilărie: Jack, probabil cel cu bobul de fasole fermecată, trimis la pitici de prinţesă ca o precauţie dar răpit de Bernie, dragonul lui Dellamorta care are cap de rinocer, aripi de liliac, probleme cu scuipatul focului şi îi place … să danseze step, ceea ce stârneşte batjocura celor care află această „slăbiciune”.

Al şaptelea pitic, Bobo, şi fraţii lui, scăpaţi de somnul aşternut peste toţi datorită unei instalaţii de evadare pregătită de inginerul regelui pentru Rose, pornesc într-o aventură periculoasă pentru a-l găsi pe Jack. Iar aventura aeasta este însoţită de marşul lor şi de deviza ce parafrazează pe cea a renumiţilor muşchetari: „Toţi pentru unul şi …toţi deodată”. În drumul lor spre castelul-vulcan în care e ţinut prizonier Jack, întâlnesc câteva personaje, unele delicioase precum tortul albastru pe care-l pregătesc ptiticii pentru aniversarea lui Rose la începutul filmului. Printre acestea se numără cei doi membrii ai Seaweed Clan, Sherman şi Herman, doi Mermen – echivalentul masculin al Sirenelor – unul afro, celălalt latino, care amintesc de hipioţi şi, evident, cântă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.