Sute de salariaţi din sănătate şi-au cerut drepturile în stradă

Foto: Mihaela Arion

Federaţia SANITAS a pichetat Parlamentul României. Conform calendarului de proteste anunțat săptămâna trecută, astăzi, SANITAS alături de celelalte sindicate bugetare afiliate CNSLR – Frăția, a pichetat Parlamentul României și a înaintat Camerei Deputaţilor, Senatului, Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Sănătăţii un document cu toate revendicările Federației Sanitas.

Sindicaliştii au solicitat eliminarea inechităţilor şi a discriminărilor salariale pentru toate categoriile profesionale din sistemul sanitar, de asistenţă socială şi medico-social, au cerut în continuare majorare salarială cu 25% în 2016, reglementarea timpului de muncă pentru medici, implicit plata corectă a gărzilor,  deblocarea şi finanţarea posturilor de specialitate, reglementarea funcţionării reţelei de medicină şcolară, respectarea normativelor de personal din sistemul sanitar.

DSC_0041

Toate revendicările înaintate de SANITAS sunt publice şi se găsesc şi pe site-ul www.federatiasanitas.ro.

Soluţionarea revendicărilor SANITAS este prioritară  şi în acest sens vor continua toate acţiunile sindicale prevăzute pentru următoarea perioadă, şi anume: 9-13 mai a.c. Federaţia SANITAS va organiza adunări publice în faţa Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi Ministerului Finanţelor Publice.

În funcţie de rezultatele obţinute în negocierile care se vor desfăşura în paralel cu acţiunile de protest, în luna iunie vor organiza un miting de amploare în faţa Guvernului României.

Autor: Mihaela ARION

Foto: Mihaela ARION

 

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.