Agenda Parlamentului European pentru săptămâna 18-24 aprilie

Sursa foto: birdbh.org

Liberalizarea vizelor pentru Turcia

Raportul Comisiei Europene privind progresele înregistrate de Turcia în vederea îndeplinirii cerințelor UE privind liberalizarea vizelor, va fi dezbătut de către Comisia pentru Libertăți Civile. Parlamentul ar dori să ajungă la un acord cu Consiliul, în privința scutirii cetățenilor turci de la obligativitatea vizelor UE.

Copiii imigranți dispăruți

Potrivit raportului Europol s-ar putea să fi dispărut mai mult de 10.000 de copii refugiați și imigranți, neînsoțiți. Deputații Comisiei pentru Libertăți Civile vor discuta această chestiune cu reprezentanții Europol, Agenția pentru Drepturi Fundamentale și ONG-ul „Missing children Europe”.

Combatanți străini

Raportul Eurojust privind fenomenul combatanților străini (Raport asupra fenomenului și răspunsul justiției penale) va fi dezbătut de către Comisia pentru Libertăți Civile cu președintele Eurojust Michèle Coninsx.

Controlul armelor

Amendamente la reforma propusă a directivei UE privind armele de foc, pentru prevenirea ajungerii armelor în mâinile teroriștilor și pentru a menține evidența transferurilor de arme transfrontaliere, vor fi prezentate și dezbătute pentru prima dată în cadrul Comisiei Pieței Interne.

Emisiile auto

Comisia de anchetă a Parlamentului privind măsurarea emisiilor în sectorul autovehiculelor (EMIS) va găzdui o audiere cu Centrul Comun de Cercetare și Consiliul Internațional pentru Transport Curat. Revizuirea propusă a normelor UE cu privire la respectarea de către producătorii de automobile a tuturor reglementărilor legate de securitate, mediul înconjurător și de producție, va fi dezbătută pentru prima dată în cadrul Comisiei pentru piața internă.

Transparența prețurilor la energie

Modalități de a aborda cauzele sărăciei energetice și măsuri pentru a stabili o piață a energiei care consolidează poziția consumatorilor, incluzând noi modele de afaceri, bariere administrative mai puține, instrumente de comparare a prețurilor și facturi mai clare, sunt stabilite într-o rezoluție care urmează să fie votată în Comisia pentru industrie și energie. Această activitate va contribui la viitoarele propuneri legislative privind viitorul Uniunii energetice.

Sănătatea plantelor

Comisia pentru Agricultură decide cu privire la un acord informal cu Președinția Consiliului privind normele pentru a reduce introducerea dăunătorilor (cum ar fi fastidiosa Xylella) în Uniunea Europeană, pentru a preveni răspândirea lor și pentru a le eradica pe cele mai periculoase.

Agenda președintelui

Marți, Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, se va întâlni cu Președintele Parlamentului Panafrican, Roger Nkodo Dang, iar miercuri cu ministrul canadian al comerțului internațional, Chrystia Freeland. Joi, Martin Schulz se va întâlni cu președintele indonezian Joko Widodo, apoi va urma o conferință de presă, după care se va întâlni cu președintele republicii Mozambic, Filipe Nyusi.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.