Evenimente pe care nu trebuie să le ratezi în acest sfârşit de săptămână

CINEMA

Festivalul DaKINO a programat azi la Hollywood Multiplex:
– de la ora 14, în cadrul secţiunii DaKIDS dedicată copiilor din centrele de zi din Sectorul 3, proiecţia specială a animaţiei „Inside Out / Întors pe dos” de Pete Docter & Ronnie Del Carmen, distinsă cu premiile Oscar, Globul de Aur şi BAFTA;
– de la ora 17, mediumetrajul „Balta albă” de Silviu Munteanu, prezentat în premieră în România şi urmat de un concert acustic PARTIZAN;
– de la ora 19, rulează filmele din al doilea calup al competiţiei de scurtmetraje;
– de la ora 21, comedia „Maggie’s Plan” regizată de Rebecca Miller cu Greta Gerwig, Julianne Moore, Ethan Hawke.

În cadrul Festivalului Cinepolitica, azi la Cinema Elvira Popescu puteţi viziona:
– de la ora 18.30’, drama „Noaptea de miere” de Ivo Trajkov ce descrie criza maritală dintre ministrul-deputat Nikola şi soţia sa Ana, care se suprapune peste celebrarea zilei naţionale a proaspăt independetei Republici Macedonia;
– de la ora 20.30’, drama „Yitzhak Rabin, ultima zi” de Amos Gitai ce porneşte de la investigaţia asasinării fostului prim-ministru al Israelului, care a scos la suprafaţă lumea tenebroasă ce a permis acest act: o subcultură a urii, alimentată de o retorică isterică şi paranoidă şi de intrigi politice în care au fost implicaţi, pe lângă studentul religios ucigaş, rabini extremişti, politicieni de dreapta, coloni evrei militanţi şi chiar agenţii de securitate ai politicianului, care au văzut ce urma să se întâmple dar nu au prevenit asasinatul.

În cadrul proiectului „Noile minorităţi din municipiul Bucureşti”, de la ora 18, la Muzeul Ţăranului Român are loc premiera filmului „Sunetele Bucureştiului / Sounds of Bucharest”, regizat de Mihai Grecea.

MUZICĂ

Concertul săptămânal al Orchestrei Naţionale Radio, ce are loc de la ora 19 la Sala Radio, este dirijat de Sascha Goetzel şi are în program: Simfonia nr. 1 în Mi Bemol Major şi Simfonia concertantă în Mi Bemol Major pentru vioară, violă şi orchestră de Mozart – solişti apreciatul violonist Alexandru Tomescu şi Ladislau Cristian Andris la violă, precum şi Simfonia a II-a în Re Major de Brahms.

Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” susţine, de la ora 19 la Ateneul Român, al doilea concert al săptămânii dirijat de Misha Katz având în program: „Rhapsody in Blue” şi „Un american la Paris” de Gershwin; Uvertura „Candide” de Bernstein şi Allegro Simfonico de Juna Leon Mariscal. Solist: Timur Sergeyenia.

În cadrul expoziţiei „EGAL. Artă şi feminism în România modernă” ce reuneşte piese semnate de 21 de artiste la parterul Galeriei Naţionale a Muzeului Naţional de Artă al României, de la ora 19.30’ începe concertul susţinut de Duo ViolinCello.

În Music Club, de la ora 19 are loc „Doom over Bucharest” la care participă: Mourning Beloveth din Irlanda; Eye of Solitude din Marea Britanie; The Father of Serpents din Serbia; iar din România trupele Abigail, Descend Into Despair şi Depths.

În Club Fabrica, de la ora 20 are loc un concert tribut cu Domination (Pantera tribute band), Masterpiece (Metallica tribute band), Blame Hofmann (Tool tribute band) şi Prefix TM (Black Sabbath tribute band).

Speak Floyd, trupa românească tribut Pink Floyd, susţine un concert la Hard Rock Cafe, începând cu ora 22.30’.

Cristi Minculescu şi Iris dau un concert la Berăria H, de la ora 22.45’.

SPECTACOL

Teatrul Ion Creangă revine la Clubul Elefănţelul Curios din Bdul Constantin Brâncoveanu, nr. 7D, cu „LalalaDodo”, un spectacol de mişcare şi muzică adresat celor mai tineri spectatori: copiii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 6 ani.

EXPOZIŢIE

La Mobius Gallery, de la ora 19 este vernisată expoziţia „How Deep Is Your Art?” capitolul II de Anna Khodorkovskaya.

DEZBATERE

La Librăria Humanitas de la Cişmigiu, în cadrul „Serilor italiene”, de la ora 18.30’ are loc dezbaterea „Împrejurimile Capodoperei” pornind de la volumul „Sirena şi alte povestiri” de Giuseppe Tomasi di Lampedusa. Participă: Teodor Baconschi – scriitor şi publicist, Irina Margareta Nistor – filolog şi critic de film şi Vlad Russo – senior editor.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.