Evenimente de neratat astăzi în Bucureşti

CINEMA

Festivalul DaKINO a programat azi la Hollywood Multiplex:
– de la ora 14, proiecţia specială a animaţiei „Bunul dinozaur”, în cadrul secțiunii DaKIDS dedicată copiilor din centrele de zi din Sectorul 3;
– de la ora 17, comedia dramatică „Bucureşti NonStop” de Dan Chişu, cu Gheorghe Ifrim, Ion Besoiu, Dorina Lazăr, Alexandru Papadopol, Dorian Boguţă, Olimpia Melinte;
– de la ora 19, rulează filmele din primul calup al competiţiei de scurtmetraje;
– de la ora 21, este prezentat, în premieră în România, filmul biografic „The Program”, regizat de Stephen Frears, ce urmăreşte incitanta ascensiune a celebrului şi dizgraţiatului ciclist Lance Amstrong, dezvăluind lupta cu cancerul a sportivului, într-o vreme în care el şi colegii săi americani dominau şi schimbau pentru totdeauna ciclismul de pe continentul european.

În cadrul Festivalului Cinepolitica, azi la Cinema Elvira Popescu puteţi viziona:
– de la ora 18.30’, filmul biografic „Fratele Dejan”, în regia lui Bakur Bakuradze, ce prezintă ultimele douăsprezece luni din viaţa lui Dejan Stanić, un fost important general în Războaiele Balcanice din anii ’90;
– de la ora 20.40’, „Cavalerii albi”, de Vincent Lindon, ce relatează întâmplările şi calvarul membrilor unui ONG francez, acuzaţi şi condamnaţi în Sudan pentru trafic de copii.

La Spațiul Public European, în cadrul programului „Super Warm-up!”, de la ora 19 are loc proiecţia dramei familiale „Fièvres / Febre” realizată de Hicham Ayouch ce prezintă povestea lui Benjamin, un copil aflat în război cu lumea.

Programul Independent Union vă propune, de la ora 19 la Cinemateca Union, comedia românească „Usturoi” de Lucian Alexandrescu.

Tot de la ora 19, la Cinemateca Eforie Cristian Tudor Popescu susţine cea de-a 19-a prelegere a sa din programul „Cinemateca pentru toţi”, cu aceeaşi temă preferată: „Cinema şi propagandă în istoria filmului românesc”. Filmele asupra cărora se opreşte sunt: „Probă de microfon” de Mircea Daneliuc şi „O lacrimă de fată” de Iosif Demian.

MUZICĂ

Corul Academic Radio susţine, de la ora 19 la Sala Radio, primul concert coral a cappella dirijat de noul său dirijor, Ciprian Ţuţu. Intitulat „Voci de Primăvară”, concertul are în program lucrări de Ravel, Bach, Brahms, Monteverdi şi alţi compozitori români şi străini.

Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” susţine, de la ora 19 la Ateneul Român, primul concert al săptămânii dirijat de Misha Katz având în program: „Rhapsody in Blue” şi „Un american la Paris” de Gershwin; Uvertura „Candide” de Bernstein şi Allegro Simfonico de Juna Leon Mariscal. Solist: Timur Sergeyenia.

Tenorul italian Alessandro Safina susţine un concert, de la ora 19 la Sala Palatului, acompaniat de Alexander Symphony Orchestra, formată din 74 de muzicieni. Invitaţii speciali ai serii sunt: Brio Sonores (câştigătorii ediţiei „Românii au talent” din 2015), Constantin Moscovici, trupa Amadeus şi soprana Irina Baianţ.

Institutul Balassi al Ungariei vă propune, de la ora 19, o serată de muzică clasică intitulată „Reflexii muzicale” şi susţinută de tineri interpreţi, copii şi adolescenţi aflaţi pe drumul afirmării muzicale, laureaţi ai concursurilor naţionale de interpretare instrumentală.

Formaţia Sarmalele Reci susţine concertul acustic „Cei mai frumoşi din oraşul acesta”, de la ora 19.30’ la Teatrul de pe Lipscani.

Începând cu ora 21.30’, la Freddo Bar & Lounge are loc evenimentul #GenerațiaEurovision ce îi are ca invitaţi pe Ovi &The Twins, Florena şi Maria Ale. Intrarea este liberă!

Concerte în cluburi:
– de la ora 21, Basska în Club B52 şi Pixels în Club Control;
– de la ora 21.30’, Zdob şi Zdub în Hard Rock Cafe.

SPECTACOL

Cafeneaua critică propune, de la ora 19 în Club A, o seară specială, în care va fi reprezentat, într-o versiune comprimată, spectacolul „Trei nopţi cu Madox”, după Matei Vişniec, transpus scenic la Teatrul Nottara de Mihai Lungeanu. Va urma o discuţie cu echipa spectacolului, cu participarea şi a altor oameni de teatru. Amfitrion: Ion Bogdan Lefter

EVENIMENT

Între orele 17 şi 18.30’, practicanţi de parkour, artişti şi reprezentanţi ai unor instituţii se întâlnesc la Cinema Elvira Popescu pentru proiecţia unor filme realizate în timpul sesiunilor parkour şi pentru o dezbatere privind acest tip de practică urbană.

EXPOZIŢIE

Vernisajul expoziţiei ContempL`art 07 „Complementari”, cuprinzând lucrări ale artiştilor Gheorghe Lişiţă şi Veronica Iftodii, are loc de la ora 18.30’, la sediul Casei de Licitaţii Goldart, unde poate fi vizitată până pe 22 aprilie.

CONFERINŢĂ

În cadrul evenimentelor dedicate istoriei culturii germane din România, Casa de Cultură „Friedrich Schiller” continuă ciclul de conferinţe organizat în parteneriat cu Asociaţia Istoria Artei. Astăzi, de la ora 18.30’, dr. Oana Marinache şi istoricul Alina Havreliuc susţin conferinţa „Bucureştiul arhitectului Carol Benisch”, ce are la bază informaţiile publicate în albumul monografic „Carol Benisch, 50 de ani de arhitectură” apărut la sfârşitul anului trecut, cu sprijinul financiar al Ordinului Arhitecţilor din România, Ambasadei Cehiei şi Forumului Cultural Austriac, în parteneriat cu Arhivele Naţionale ale României.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.