Cele mai interesante evenimente din București – 13 aprilie 2016

CINEMA

Cel mai vechi Festival de Film de după 1989, DaKINO, împlineşte 25 de ani, această ediţie aniversară desfăşurându-se la Hollywood Multiplex. În cadrul Galei de deschidere, ce are loc azi de la ora 19:30, este prezentată, în avanpremieră, drama „Room” în regia lui Lenny Abrahamson cu Brie Larson în rolul principal, pentru care a fost distinsă cu premiile Oscar, Globul de Aur şi BAFTA.

Tot de azi începe şi cea de-a V-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Cinepolitica la Cinema Elvira Popescu, unde, de la ora 20:00, are loc proiecţia de gală cu „Statul contra Fritz Bauer”, o dramă puternică în regia lui Lars Kraume despre condamnarea celui de-al treilea Reich.

MUZICĂ

Ciprian Marinescu, concertmaestru şi solist al Orchestrei de Cameră Harmonious din Osaka, este invitat la pupitrul Orchestrei de Cameră Radio pentru a dirija concertul de astă-seară, de la ora 19:00, la Sala Radio. În program: Simfonia nr. 41 în do major, „Jupiter” de Mozart şi Concertul în re minor pentru vioară, pian şi orchestră de coarde de Mendelssoh – solişti Cristina Anghelescu şi Mihai Ungureanu.

La Teatrul Act, de la ora 19:00, se desfăşoară „Jazz on the big screen”, noul „act” sonor al Stagiunii de Jazz organizate de Radio România Cultural, Corurile şi Orchestrele Radio, cu standarde jazzy şi hituri incluse în muzica de film reformulate de trioul stagiunii (George Natsis – pian, Adrian Mircea Flautistu – contrabas şi Vlad Popescu – baterie) şi invitatul serii, trompetistul Sebastian Burneci .

Tot de la ora 19:00, la Ateneul Român artistul emerit Tuluyhan Udurlu susţine un recital, în cadrul evenimentului „Pianul cântă dragostea iar Dervişii se rotesc pe note de iubire”.

Italienii de la Pink Sonic aduc pe scena de la Berăria H, de la ora 22:30, cântece celebre ale trupei Pink Floyd.

EVENIMENT

Fundaţia ICAR vă invită la Muzeul Ţăranului Român să petreceţi câteva ore în lumea migranţilor din România, într-o atmosferă primitoare, în cadrul unui eveniment dedicat apropierii de cei veniţi din alte ţări să trăiască alături de români:

– între orele 15:00 – 18:00 în curtea muzeului se desfăşoară un traseu tematic pe urmele refugiaţilor şi sunt deschise standuri cu bijuterii, marochinărie şi alte obiecte specifice din ţări de origine ale migranţilor;
– între orele 15:00 – 18:00 este prezentată în Clubul Ţăranului expoziţia de fotografii „Migrant în România”;
– tot în Clubul Ţăranului, de la ora 17:00, începe un concertul blues & jazz susţinut de trupa The Highlights, din care face parte camerunezul Adolf Tengi.

CARTE

Volumele „Regine din umbră. Amante şi curtezane care au schimbat istoria” de Maria Pilar Queralt del Hierro şi „Saga reginelor” de Jean des Cars sunt lansate de la ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu. Vor lua cuvântul: Georgeta Filitti – istoric şi autoarea prefeţei cărţii „Saga reginelor”, Ştefania Dinu – muzeograf la Muzeul Cotroceni, Dana Gonţ – jurnalist.

De la ora 18:30, la Gallery din Str. Leonida are loc prezentarea proiectului editorial „Ferestre din Bucureşti şi poveştile lor”.

CONFERINŢĂ

Conferinţa „Excepţionalismul Românesc” este susţinută de antropologul Vintilă Mihăilescu, prof. univ. dr. şi şeful Catedrei de Sociologie a Facultăţii de Ştiinţe Politice, din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, de la ora 19:00, la Hotel Capitol.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.