Atenție la ce produse cumpărați din magazine!

Specialiștii ne recomandă să citim cu atenție etichetele produselor din magazine.

Președintele Asociației pentru Protecția Consumatorilor, Sorin Mierlea, a declarat că a fost lansată o aplicație gratuită pentru telefon, cu ajutorul căreia putem verifica calitatea anumitor produse alimentare.

InfoCons este programul care îți arată câte E-uri au alimentele.

”În calitatea noastră de cetățeni, să fim atenți și responsabili în momentul în care cumpărăm astfel de produse, să citim eticheta; să nu uităm un lucru esențial, ingredientele sunt în ordine descrescătoare, să ne uităm foarte atenți la modul de depozitare a unor astfel de produse. Am lansat și o aplicație – Info Cons – se descarcă gratuit, scanăm codul de bare al produselor și avem toate informațiile de pe etichetă. Ce este nou la acest lucru? Față de ceea ce citim pe etichetă, tot ceea ce înseamnă coloranți și conservanți, albăstrește ca și text – în momentul în care dăm click pe acel cuvânt, ni se explică într-un limbaj foarte simplu, dacă are contraindicații, dacă este bun pentru copii sau nu, ca fiecare dintre noi să putem să alegem acel produs, fără a avea studii de chimie sau de alimentație foarte înalte”, a explicat Mierlea.

Președintele Asociației pentru Protecția Consumatorilor a mai atras atenția asupra faptului că unele produse de post conțin aditivi alimentari care ne-ar putea pune în pericol sănătatea.

Material realizat de Alina Bogoi
Sursă: Radio România Actualități

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.