Maria Raducanu si Maxim Belciug inaugureaza noul spatiu de concerte de la UNTEATRU

Noul spatiu de concerte de la UNTEATRU isi deschide usile in aceasta seara, pentru a gazdui un eveniment special, pe care afisul il prefateaza cu versurile poetului Jorge Luis Borges: “Nimic nu e atat de vechi sub soare. Totul se intampla pentru prima oara, dar intr-un chip vesnic”.

Protagonisti: inconfundabila Maria Raducanu si Maxim Belciug, chitaristul incantarilor, care urca din nou impreuna pe scena pentru a oferi publicului o seara de muzica curata, sfasietoare si eliberatoare. O invitatie la redescoperirea unui firesc pe care tot Borges l-a rezumat intr-un cuvant: fericire.

“Faptul ca nu exist, oficial, in calitate de cantareata face parte din destinul meu. O vreme a fost un complex, dar cu timpul devine o virtute. Ar fi teribilism sa spun c-o cultiv. Dar nu-mi mai cer de mult scuze pentru lumea in care traiesc”, spunea candva Maria Raducanu, intr-un interviu.

A cantat in multe tari, de pe 3 continente (Statele Unite, Franta, Germania, Marea Britanie, Portugalia, Albania, Suedia, Ungaria, Polonia, Cehia, Italia, Luxemburg, Nigeria, Gabon), vocea sa unica si tulburatoare devenind cunoscuta mai ales pentru modul personal in care “combina bocetele romanesti cu fado-ul portughez, cu blues-ul si cu improvizatia”, dupa cum scrie pe site-ul casei de discuri new-yorkeze Tzadik a faimosului jazzman John Zorn.

Alaturi de Maxim Belciug, Maria Raducanu abordeaza o muzica de o tinuta undeva intre clasic si traditional, explorand cu prospetime teritorii oarecum rezervate artistilor clasici. La nucleul initial de cantece rusesti si spaniole inregistrate in urma cu 13 ani pe cele doua discuri Troika si Tarara, s-au adaugat de-a lungul timpului si piese din barocul italian, vodeviluri frantuzesti, muzica elisabetana si, bineinteles, vechi romante romanesti. Un repertoriu vast si eclectic ce da glas unui genuin nelasat la voia intamplarii, capabil sa nasca in noi zvacnete pe care nu le mai stiam ale noastre de cand, in loc sa intelegem ce traim, traim doar ceea ce intelegem.

Asadar astazi, de la ora 21:00, Maria Raducanu si Maxim Belciug va asteapta in noul spatiu de concerte de la UNTEATRU, in str. Sfintii Apostoli 44 din Bucuresti.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.