Informaţii despre o viată ferită de boli!

Expoziţie de informare şi consiliere despre nutriţie, diabet şi viaţă sănătoasă. ExpoDiabet va avea loc în perioada 20- 22 mai la Sala Palatului.

Bolile de nutriţie afectează din ce în ce mai mult populaţia României.

20% dintre adulti suferă de obezitate, boala fiind mai frecventă la bărbaţi decât la femei si mai mult de jumatate din populaţie are o alimentaţie necorespunzătoare, iar lipsa informaţiilor şi stilul de viaţă sunt principalii vinovaţi.

Una dintre cele mai periculoase boli cauzate de dezechilibrele în alimentaţie este diabetul.

ExpoDiabet are drept scop informarea, consilierea şi oferirea de soluţii alternative la problemele celor predispuşi la dereglări metabolice şi de nutriţie, precum diabetul, hipertensiunea sau ateroscleroza.

Principalul obiectiv al expoziţiei este încurajarea publicului să adopte un stil de viaţă sănătos care îl poate ajuta să combată factorii de risc ai acestor boli.

Vizitatorii vor avea ocazia sa cumpere produse naturiste, da si să-şi măsoare gratuit glicemia, greutatea sau tensiunea arterială.

În cadrul conferinţelor şi seminariilor susţinute de medici specialişti şi nutriţionişti vor fi prezentate mai multe date despre incidenţa bolilor de nutriţie în ţara noastră, dar şi modalităţile de prevenire a acestora.

Importanţa alimentaţiei sănătoase şi sfaturi legate de prepararea corespunzătoare a hranei în propriile case vor fi subliniate în cadrul workshop-urilor de gătit organizate în zona de food, unde se vor servi numai preparate gustoase şi sănătoase.

Şi, întrucât mişcarea are un rol extrem de important în menţinerea unui stil de viaţă sănătos, ExpoDiabet vă aşteaptă în zona de sport, cu demonstraţii şi seminarii.

La ExpoDiabet va fi organizată şi o zonă specială pentru copii, unde aceştia vor putea participa la ateliere de creaţie şi multe alte activităţi dedicate celor mici.
Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.