Spectacole de teatru în Bucureşti

Foto: Marmura, bulandra.ro

Spectacole de teatru cu Marian Râlea și Victor Rebengiuc, la Teatrul Bulandra, și cu Marius Manole și Mihai Călin, la TNB.

În luna octombrie, regizorul Yuri Kordonsky a adus pe scena de la Sala Toma Caragiu doi actori formidabili, într-un dialog poetic-filozofic: Marian Râlea și Victor Rebengiuc, în spectacolul ”Marmură” de Iosif Brodski. O poveste tulburătoare, cu recitaluri actoricești extraordinare, într-un spațiu scenografic spectaculos, creat de Nina Brumușilă, ”Marmură” este o montare cu adevărat în spiritul Teatrului Bulandra și un spectacol de care teatrul românesc avea nevoie în toată degringolada lui.
Cum se pot împleti într-un spectacol ideile filosofice și poezia cu pofta de prăjituri sau dorințe ale trupului? Cu umor fin, bine dozat și plasat, pe care atât cei doi protagoniști, cât și regizorul îl au.
Pentru personajul său, Tullius, Marian Râlea a fost nominalizat la Premiile UNITER, de anul acesta, la categoria Cel mai bun actor în rol principal. Vom afla câștigătorii la Gala din 9 mai.
Trebuie să știți că la acest spectacol al Teatrului Bulandra biletele se epuizează în două zile de la momentul în care au fost puse în vânzare, așa că pentru seara asta, de la ora 19.00, singura șansă ar fi ca cineva să fi renunțat la rezervare în ultimul moment.

Foto: Marmura, bulandra.ro
Foto: Marmura, bulandra.ro

19:00
”Marmură” de Iosif Brodski, spectacol semnat de Yuri Kordonsky, cu Marian Râlea și Victor Rebengiuc, la Teatrul Bulandra, Sala Toma Caragiu.

”Carousel”, musical în regia lui Andrei Şerban, la Sala Liviu Ciulei a Teatrului Bulandra. Adaptare după piesa Liliom de Ferenc Molnar şi filmul cu acelaşi titlu de Fritz Lang. Distribuția reunește nume importante din teatre diferite: Vlad Ivanov, Ana Ularu sau Alexandra Fasolă, Mirela Gorea, Radu Iacoban, Rodica Lazăr sau Maria Obretin.

”Frau Hess şi grădinile ei”, spectacol montat de Alexander Hausvater, la Teatrul Evreiesc de Stat, prezentat la Teatrul Mic.

”Peretele”, comedia Liei Bugnar, la Teatrul Metropolis.

20:00
”Butoiul cu pulbere”, spectacol montat de Felix Alexa cu: Răzvan Vasilescu, Marius Manole, Mihai Călin, Marius Bodochi, Andrei Finţi, Florentina Ţilea, la TNB, Sala Pictură.

”Casa cu pisici”, un spectacol de Radu Iacoban, cu: Emilia Dobrin, Ilinca Manolache și Andreea Grămoșteanu. Producția Teatrului Foarte Mic este prezentată la TNB, Sala Mică.

”Ce ne spunem când nu ne vorbim”, spectacolul lui Chris Simion, realizat cu actorii: Cristian Iacob, Ilinca Goia, Vitalie Bichir, Gabriela Iacob, la Godot Cafe Teatru.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.