Fără rețete medicale și trimiteri

Medicii de familie spun că de astăzi nu vor mai elibera reţete compensate şi trimiteri.
Pacientii vor fi astfel nevoiti să-şi cumpere, pentru o scurtă perioadă, medicamentele de care au neapărată nevoie la preţ întreg, până când situaţia se va rezolva.

Medicii de familie sunt nemultumiți că nu au reuşit să semneze cu CNAS actele adiţionale prin care este prelungită pentru încă trei ani, valabilitatea Contractului cadru.

”Conform acestei hotărâri de guvern care reprezintă contractul cadru, toate casele judeţene sunt obligate să ne convoace cu cinci zile înainte de semnare. Prin urmare, practic, în cinci zile lucrătoare, aceste acte adiţionale ar trebui să fie semnate […] Noi toţi vom merge la cabinete, vom asigura toate urgenţele, vom avea toate consultaţiile, doar că nu putem să le dăm documente în relaţia cu Casa, respectiv reţete, bilete de trimitere, reţete compensate ş.a.m.d.”, a explicat vicepreşedintele Societăţii Române de medicină a Familieie, dr. Sandra Alexiu.

Medicii de familie spun că fără contractul cadru nu vor putea deconta serviciile medicale.

Până la 1 iulie, când va intra în vigoare noul contract cadru, ei speră să negocieze cu autorităţile sanitare şi să obţină o finanţare mai bună pentru medicina primară.

Pe de altă parte, CNAS precizează că hotârarea medicilor de familie de a nu prescrie pacienților rețete și trimiteri nu este justificată.

Material realizat de Geanina Tumbea
Sursă: Radio România Actualități

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.