Răzvan Sava schimbă organigrama Primăriei Capitalei cu 2 luni înainte de alegeri

Primarul general interimar, Răzvan Sava, modifică organigrama Primăriei Capitalei cu mai puţin de o lună înainte de a pleca. Potrivit unor hotărâri votate astăzi de către consilierii municipali, vor fi înfiinţate noi direcţii şi servicii în cadrul Primăriei Capitalei şi a instituţiilor subordonate acesteia, dar şi noi posturi. De exemplu, în cadrul aparatului de specialitate al primarului general vor fi create 74 de posturi noi.

Răzvan Sava candidează la Primăria Sectorului 4 astfel că în aproximativ o lună va trebui să renunţe la interimatul de la Primăria Generală. Pe de altă parte, mai sunt aproximativ două luni până la alegeri.

Astfel, conform modificărilor propuse de Sava, este înfiinţat Corpul de control al primarului general, dar şi Serviciul de peisagistică urbană (cu 8 posturi noi). De asemenea, în cadrul aparatului de specialitate al primarului general se înfiinteaza 74 de noi posturi (de la 1019 la 1093). La Administraţia Străzilor şi la Direcţia Generală de Asistenţă Socială se înfiinţează câte un post de director general adjunct.

Alte schimbari prevăzute în proiectele propuse de primarul general interimar:

– Serviciul managementul calităţii se transformă în Direcţia managementul calităţii;
– Serviciul Suport Tehnico-Administrativ se transformă în Direcţia Suport Tehnico-Administrativ;
– Serviciul Contracte din cadrul Direcţiei Generale Achiziţii – Direcţia Contracte îşi modifică atribuţiile şi se va numi Serviciul Concesionări;
– se reorganizează Direcţia Asistenţă Tehnică şi Juridică;
– Serviciul Spaţiu Locativ şi cu Altă Destinaţie se mută din cadrul Direcţiei Generale Dezvoltare Urbană în cadrul Direcţiei Patrimoniu;
– se desfiinţează Serviciul Evidenţă Fond Imobiliar din cadrul Direcţiei Patrimoniu;
– Satul Francez este transferat de la ALPAB la Administraţia Fondului Imobiliar, pentru întreţinerea şi exploatarea acestuia, fiind creat un serviciu special pentru gestionarea sa. Astfel, la Administraţia Fondului Imobiliar se înfiinţează 47 de posturi şi 5 de conducere şi se ajunge la un total de 191 posturi din care 24 posturi conducere.

Reprezentanţii Sindicatului „Fort” din Administraţia Publică spun că nu au fost consultaţi cu privire la aceste hotărâri, aşa cum prevede legea. Sindicaliștii au mai afirmat şi că nu sunt de acord cu noile angajări, atâta vreme cât nu există bani pentru majorări salariale, noile angajări sunt inoportune.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.