Hotărârea medicilor de familie de a nu prescrie pacienților rețete și trimiteri nu este justificată, atenționează CNAS

Casa Natională de Asigurări de Sănătate atentionează că hotărârea medicilor de familie de a nu prescrie pacienților rețete si trimiteri nu este justificată.
Reglementările legale în vigoare asigură in continuare accesul asiguraţilor la servicii medicale în sistemul public de sănătate.

Acordarea de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale în sistemul social de asigurări de sănătate se realizează până la data de 30 iunie 2016 în baza actelor adiţionale încheiate la contractele aflate în derulare cu furnizorii de servicii medicale.
Vechiul Contract-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2014-2015 a fost prelungit pana la 30 iunie 2016.

Fondurile necesare decontării serviciilor medicale, a medicamentelor, a materialelor sanitare şi a dispozitivelor medicale sunt asigurate din sumele prevăzute pe domeniile de asistenţă medicală corespunzătoare, prevăzute în bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate pe anul 2016.
Casa Naţionala de Asigurări de Sănătate a dispus caselor judeţene de asigurări de sănătate încheierea actelor adiţionale precum şi procedurile necesare derulării contractelor.

Află mai multe informații despre decizia medicilor de familie de a nu mai elibere rețete medicale și trimiteri!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.