Spectacole de teatru în București

Foto: foto: Fb. Centrul Cultural European pentru UNESCO Nicolae Bălcescu

Spectacole de teatru cu Alina Petrică, Ștefan Lupu și Adrian Ciobanu la Centrul Cultural European pentru UNESCO Nicolae Bălcescu, și cu Marian Râlea și Victor Rebengiuc, la Teatrul Bulandra.

Seară de premieră la Centrul Cultural European UNESCO ”Nicolae Bălcescu” cu o poveste din lumea circului, ”Aglaja”, adaptare a celor două romane ”De ce fierbe copilul în mămăligă” și ”Raftul cu ultimele suflări” scrise de Aglaja Veteranyi, autoare de origine română.
”Aglaja” este un spectacol creat de 6 actori cu posibilități de expresie multiple: Alina Petrică, Anca Florescu, Adrian Ciobanu, Olimpiu Blaj, Alexandru Lucian Aron, Ștefan Lupu.
Ei aduc pe scenă destinul familiei de artiști de circ prin teatru, muzică, dans, mișcare, video proiecție. Conceptul și coregrafia îi aparțin actorului Ștefan Lupu, iar dramatizarea a fost realizată de actrița Alina Petrică
Vă amintim că romanul ”De ce fierbe copilul în mămăligă” a fost pus în scenă și de Radu Afrim, la Teatrul Odeon, în 2003, și a fost ecranizat în Ungaria, cu câțiva ani în urmă. Cartea, în traducerea Norei iuga, a beneficiat de o reeditare în 2013.

Programul complet al zilei:

19:00
”Familie de artişti”, spectacol în regia lui Alexander Hausvater, cu: Florina Cercel, Victoria Cociaş, Gavril Pătru, Ada Navrot, Crenguţa Hariton, Ioana Calotă, Ion Haiduc. Reprezentația Teatrului Nottara este găzduită de Teatrul de Comedie.

”Pagini din Craii de Curtea-Veche” după Mateiu Caragiale, one man show Alexandru Repan, însoțit de violoncelista Ella Bokor, spectacol al Teatrului Nottara, găzduit de Teatrul de Artă București.

”Carousel”, musical în regia lui Andrei Şerban, la Sala Liviu Ciulei a Teatrului Bulandra. Adaptare după piesa Liliom de Ferenc Molnar şi filmul cu acelaşi titlu de Fritz Lang. Distribuția reunește nume importante din teatre diferite: Vlad Ivanov, Ana Ularu sau Alexandra Fasolă, Mirela Gorea, Radu Iacoban, Rodica Lazăr sau Maria Obretin.

”Marmură” de Iosif Brodski, spectacol semnat de Yuri Kordonsky, cu Marian Râlea și Victor Rebengiuc, la Teatrul Bulandra, Sala Toma Caragiu.

”A douăsprezecea noapte”, piesa lui Shakespeare în direcția de scenă a lui Victor Ioan Frunză. Din distribuție fac parte: Diana Cavallioti, Alexandru Pavel, George Costin, Andrei Huțuleac, Sorin Miron, Nicoleta Hâncu, Adrian Nicolae, la Teatrul Metropolis.

”Motke Hoţul”, comedie prezentată de de Teatrul Evreiesc de Stat la Teatrul Mic.

20:00
”O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii”, spectacol în regia lui Bobi Pricop, cu: Emilian Oprea, Ana Ciontea, Ciprian Nicula, Rodica Ionescu și Carmen Ungureanu, la Sala Pictură a TNB.

”Ce caut eu aici?”, dramatizare și regia: Chris Simion, în distribuţie: Antoaneta Cojocaru, Mihai Smarandache, Ela Ionescu, Ana Covalciuc și Dan Rădulescu, la Godot Café Teatru.

”Două liniuţe”, spectacol cu: Lia Bugnar, Marius Manole și Ilinca Manolache, la Teatrul Metropolis.

”Mă mut sau nu mă mut? Aceasta e-ntrebarea!”, comedie, la Palatul Naţional al Copiilor.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.