Cartele prepay româneşti – folosite în zone de conflict!

SRI nu poate oferi informaţii, în acest moment, referitoare la faptul că teroriştii care au comis atentate în Europa au utilizat cartele preplătite româneşti.
Serviciul Roman de Informatii precizează că deţine date că sunt folosite cartele nenominale ale operatorilor români de telefonie mobilă în zone de conflict, inclusiv în Siria şi Irak.
Identitatea persoanelor care utilizează aceste cartele nu a putut fi insa stabilită.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, spune că adoptarea unei legi cu privire la identificarea utilizatorilor de cartele telefonice pre-pay este obligatorie pentru sistemul naţional de securitate.
El a precizat ca social-democraţii au susţinut un asemenea proiect de lege ( declarat însă, în 2014, neconstituţional ) şi s-a pronunţat pentru reluarea discuţiilor.
Si premierul Dacian Cioloş subliniaza necesitatea unui control mai bun al vânzării cartelelor prepay.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, că nu i se pare normal să afle de la o televiziune că anumite cartele prepay din România au fost utilizate în comiterea de acte teroriste, precizând că informaţia e „vitală” în modificarea legislaţiei privind securitatea naţională. Ea pledeaza pentru realizarea unui proiect care să asigure nevoia de securitate a României, dar, în acelaşi timp, să protejeze drepturile şi libertăţile cetăţenilor.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.