Cariera de invidiat la numai 30 de ani

Sursa foto: www.ladygaga.com

Lady Gaga împlinește astăzi 30 de ani. La o vârstă la care unii nu știu ce drum să aleagă în viață, artista americană se poate mândri cu o carieră impresionantă. Cântăreața, pe numele ei real Stefani Joanne Angelina Germanotta, este câștigătoarea a 6 premii Grammy și a unui Golden Glob, pentru „Cea mai bună actriță într-o producție limitată” (American Horror Story: Hotel).

Lady Gaga a semnat primul contract cu o casă de înregistrări la 18 ani. La începutul carierei, a fost compozitoarea mai multor nume cunoscute precum Fergie, Britney Spears, Black Eyed Peas și Pussycat Dolls. Akon a fost cel care i-a descoperit vocea. El i-a oferit un contract cu propria casă de discuri, Kon Live Distribution.

Albumul artistei de debut, ”The Fame” a fost lansat în 2008. Succesul a venit repede. Albumul s-a clasat pe primul loc în Canada și Regatul Unit. Primele două piese promovate, ”Just Dance” și ”Poker Face” au devenit la scurt timp hituri internaționale.

În 2009, Lady Gaga a pornit în primul ei turneu solo, The Fame Ball Tour, urmând ca la sfârșitul aceluiași an să-și lanseze al doilea album ”The Fame Monster”. După promovarea hitului ”Bad Romance”, artista a plecat într-un nou turneu, The Monster Ball Tour.

Pe 24 octombrie 2010, Lady Gaga a depășit 1 miliard de vizualizări pe YouTube, clasându-se astfel pe prima poziție a site-ului.

La începutul anului 2011, Lady Gaga a lansat cel de-al treilea album de studio, Born This Way. În mai puțin de 24 de ore, acesta a ajuns pe locul întâi în toatǎ lumea. Este cel mai de succes album al artistei, cu peste 10 milioane de copii vândute.

Primul single de pe Born This Way, care are același nume, a ajuns locul întâi în toată lumea în mai puțin de 12 ore, ajungând pe locul întâi în Billboard Hot 100. A fost cel de-al 1000-lea cântec care ajuns în topul american pe prima poziție în întreaga istorie de peste 100 de ani.

Până în prezent Lady Gaga a vândut peste 30 milioane de albume și 147 de milioane de discuri single în toată lumea. Este renumită pentru videoclipurile ei deosebite și are zeci de milioane de fani.

Sursă: Wikipedia

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.