Apropiaţii victimelor din Colectiv au înfiinţat o asociaţie

Familiile tinerilor care au murit în incendiul de la clubul Colectiv au înfiintat o asociație prin care vor sa determine autoritățile să prevină astfel de tragedii.
De asemenea, rudele victimelor și-au propus să îi actioneze în judecată pe cei responsabili de modul în care s-a reacționat în seara de 30 octombrie 2015.

Eugen Iancu, membru fondator al asociației și tatăl uneia dintre victime, spune că, până în prezent, autoritățile statului, în special sistemul sanitar și Inspectoratul pentru Situații de Urgență, nu și-au asumat vreo responsabilitate pentru felul deficitar în care s-a acționat, atât în timpul, cât și după incendiu. Acesta a decis să-l dea în jucată pe secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

Acuzațiile au loc în contextul în care și din raportul Corpului de Control al prim-ministrului (CCPM) cu privire la intervenția autorităților în dezastrul de la Colectiv reiese clar că departamentul condus de Raed Arafat a fost mult sub ceea ce se aștepta de la el, fiind constatate deficiențe grave.

Reprezentanții Asociației Colectiv mai vor să poarte campanii pentru introducerea în scoli a educației specifice situațiilor de urgență.
Un alt obiectiv al organizației este înființarea unui centru educație muzicală.

Material realizat de Alexandra Ruse
Sursă: Radio România Actualități

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.