Turismul pe litoral, în pericol!

Compania de Autostrăzi și Drumuri Naționale vrea să înceapă lucrări de reabilitare a tronsonului Drajna- Lehliu de pe Autostrada A2. Anunțul a fost făcut în contextul în care porțiunea de drum a fost dată în folosință în 2007, iar durata de viață a lucrărilor a expirat în 2013.

Reparații sunt prevăzute și pentru podul de la Agigea. Costul lucrărilor depășește 46 de milioane lei.

Federația Patronatelor din Turismul Românesc este nemulțumită în legătură cu acest anunţ, având în vedere că reparațiile urmează să fie făcute în plin sezon estival.

Patronatele nu contestă utilitatea lucrărilor, însă atrag atenția asupra faptului că ”nu există o planificare raţională a exploatării autostrăzii de către CNADNR”. În plus, potrivit FPTR, nu a fost evaluat impactul economic asupra activităţii turistice pe litoral, în sezonul estival.

Patronatele susțin că CNADNR nu a informat autoritățile din turism și, cu atât mai puțin, mediul privat despre începerea acestor reparații.

Acestea se tem că lucrările anunțate pentru la vară, care vizează reparația unui tronson de autostradă și a podului de la Agigea, vor afecta fluxul de turiști către litoral. Prin urmare, solicită CNADNR să prezinte un calendar al execuțiilor lucrărilor, din care să rezulte evitarea efectelor economice negative, asupra industriei turismului.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.