Show felin – la Romexpo!

Peste 200 de pisici frumoase, cu reale calitati de vedete de cinema au venit in pavilionul C1 de la Romexpo pentru a va arata cat sunt de simpatice.
Sunt pisicute de rasa, cunoscute in Romania, cu par lung, semilung si lung si chiar fara par, cu dungi, pete de toate felurile si culorile.
Bineinteles, aceste pisicute se intrec intr-un concurs de frumusete unde juriul este format din arbitri internationali. pisi 3
Boromir, un motan maine coon roscat era gata sa se prezinte in fata arbitrilor, iar stapanul sau ne-a spus ca emotiile exista chiar si la pisici.
Rasele cele mai bine reprezentate in expozitie sunt british shorthair, maine coon si pisicile fara par Sfinx.
Mai puteti vedea si pisici persane, orientale, devorn rex, bengali, singapura, pisici burmeze, abisiniene, siberiene, norvegiene de padure, rase care fac de fiecare data deliciul publicului, dar si rase aflate in premiera intr-o astfel de expozitie in Bucuresti, cum ar fi pisica Thai.
pisi 2Despre aceasta am aflat ca este nu doar frumoasa ci si jucausa. Pisicile Thai sunt urmasele pisicilor siameze si este au inceput sa devine populare in anii ’20-’30 ai secolului trecut, cand la Hoolywood detinerea unei astfel de pisici de  starurile de cinema, era marca unui anume statut financiar.
Insa cele mai bine reprezentate numeric in expozitie sunt pisicile british shorthair pentru ca au aparut in numeroase reclame, urmate de pisicile maine coon, cea mai mare rasa de pisici, ajungand pana la 12 kilograme la maturitate dar care sunt foarte linistite si docile.
Pe locul trei ca popularitate par a fi pisicile nude. Lipsite de par acestea sunt alegerea ideala pentru cei care sunt alergici la parul de animal. Sunt pisici foarte atasate de stapan si in ciuda aspectului lor fragil se ingrijesc usor.
Pe langa pisicile de rasa prezente exista si un colt cu pisici salvate de asociatiile de protectie a animalelor si oferite publicului spre adoptie.
pisi 1Vizitatorii au venit de la primele ore, iar cei mai multi sunt copii insotiti de parinti si bunici. Publicul poate fotografia si mangaia pisicile.
Expozitia este deschisa si astazi pana la ora 17.
Autor:  Cristina Toma

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.