Agenda Parlamentului European pentru săptămâna 21 – 27 martie

Sănătate publică/ glifosat

Comisia pentru mediu și sănătate publică va exprima poziția sa dacă trebuie sau nu ca Uniunea Europeană să reînnoiască autorizația de introducere pe piață pentru controversatul erbicid glifosat. Această substanță a fost clasificată că fiind probabil cea mai cancerigenă pentru om de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS), dar Agenția Europeană pentru Siguranță Alimentară consideră acest lucru ca fiind puțin probabil.

Controlul bugetar

Comisia pentru control bugetar va vota cu privire la aprobarea cheltuielilor de către instituțiile și organele Uniunii Europene în exercițiu financiar 2014, luând astfel în considerare performanța, gestiunea financiară și controlul.

Fondurile Uniunii Europene pentru migrație

Comisarul pentru Migrație Dimitris Avramopoulos se va alătura Comisiei pentru control bugetar pentru a dezbate modul în care Uniunea Europeană utilizează fondurile cu privire la politică de migrație, evaluarea deciziilor recente și monitorizarea cheltuielilor.

Băncile și fiscalitatea

Reprezentanții ING (NL), Crédit Agricole (FR), Nordea (SW), Royal Bank of Scotland (UK), Santander (ES), UBS (CH) și Unicredit (IT) se vor întâlni cu Comisia specială pentru legislație fiscală pentru a dezbate dacă și cum ar putea băncile să ofere sfaturi și să-și structureze produsele financiare în scopul optimizării fiscale.

Etichetarea țării de origine pentru anumite alimente

Este posibil ca membrii Comisiei pentru mediu și sănătate publică să reitereze cererea pentru o legislație europeană obligatorie în ceea ce privește etichetarea țării de origine pentru carne, produse din carne și lapte. Un sondaj Eurobarometru din 2013 a arătat că publicul este în favoarea unei astfel de etichetări a cărnii și laptelui.

Palestina

Ministrul de afaceri externe al Palestinei Riad Al-Malki, se va alătura membrilor Comisiei de Afaceri Externe, pentru a dezbate situația politică de acolo, inclusiv discuțiile inter-Palestinei despre reconciliere, situația economică și umanitară din teritoriile Palestiniene ocupate, inițiativele pentru redeschiderea procedurilor de pace în Orientul Mijlociu și situația regională.

Marele Muftiu al Egiptului

Shawki Ibrahim Abdel-Karim Allam, Marele Muftiu al Egiptului, se va alătura Comisiei de Afaceri Externe într-o dezbatere legată de dialogul intercultural și interreligios.

Albania, Bosnia și Herțegovina

Nivelul progresului legat de accederea în UE făcut de Albania și Bosnia și Herțegovina în 2015 va fi examinat în două rezoluții ce urmează să fie supuse votului de către Comisia de Afaceri Externe. Printre temele abordate se numără procesele de reformă, lupta împotriva crimei organizate și problemele legate de toleranța religioasă din ambele state.

Euronest

A cincea sesiune a Adunării Parlamentare Euronest, ce aduce împreună deputați din Parlamentul European și deputați din Armenia, Georgia, Republica Moldova și Ucraina se va întruni în cadrul clădirii Parlamentului European. Pe ordinea de zi sunt incluse teme precum amenințările comune la adresa securității, reacții la adresa dezinformării ruse, moduri de a facilita colaborarea în cadrul energiei și fluxul muncitorilor calificați

Co-președinții Adunării Parlamentare Euronest vor susține o conferință de presă miercuri, la ora 13:30 (ora României).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.