Mai e o speranță pentru absolvenții de gimnaziu

Viitorii absolvenți de gimnaziu sunt mai bine pregătiți la limba română comparativ cu generația anterioară, dar mai slabi la matematică.

Acest lucru se observă în urma simulărilor pe care le-au susținut elevii de clasa a VIII-a, spun reprezentanții Ministerului Educației.

Aceștia consideră că până la examenele din vară e destul timp pentru ca școlarii și profesorii să remedieze problemele.

Pe de altă parte, rezultatele preliminarii ale simulărilor arată că performanțele elevilor sunt cu atât mai bune cu cât școala se află într-un mediu urban mai dezvoltat.

Directorul Institutului de științe ale educației, Ciprian Fartusnic spune că se observă o distanță semnificativă între nivelul educațional al copiilor de la țară și al celor de la oraș.

Doar unu din cinci copii din mediul rural a reușit să promoveze această simulare, adică să aibă cel puțin nota 5 la ambele discipline, față de unu din doi copii, dacă unitatea de învățământ este într-o reședință de județ.

În cazul în care școala este din mediul urban, dar nu din reședință de județ, ponderea scade la unu din trei elevi care au promovat, a precizat directorul Institutului de Studii ale Educației.

Rezultatele simulării examenelor naționale vor fi afișate mâine.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.