Proteste în domeniul sanitar!

Federaţia Sindicală „Hipocrat” si Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România anunţă acţiuni de protest din 21 martie.
Decizia a fost luată după întâlnirea cu ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu.

Discuţiile au vizat soluţionarea revendicărilor salariaţilor din sănătate şi nu s-au finalizat cu un calendar concret şi realist pentru rezolvarea acestor probleme.
Medicii solicită aplicarea prevederilor Legii privind salarizarea unitară şi în sănătate, acordarea tuturor sporurilor, calculate la salariul efectiv, precum sporul de condiţii deosebite de muncă, sporul de doctorat; respectarea normei de muncă şi a timpului de muncă şi de repaus pentru toate categoriile de personal din sănătate, prin reducerea până la eliminare a deficitului de personal, asigurarea în regim gratuit şi prioritar a serviciilor medicale acordate personalului angajat în sistemul de sănătate, creşterea valorii decontate pentru serviciile medicale din spitale, ambulator şi medicină de familie.

Federaţiile semnatare atrag atenţia că se poate ajunge la întreruperea parţială a activităţii, disfuncţioanalităţile create căzând exclusiv în responsabilitatea Guvernului României.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.