Flautul Fermecat, proiectul Radio România, ajunge în SUA

Turneul Naţional Flautul Fermecat, un proiect Radio România, avându-i protagonişti pe flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi pianistul Horia Mihail, trece Oceanul pentru a poposi la Washington, DC şi la New York, cu un program 100% românesc.

Ca urmare a reacţiilor pozitive din partea European Broadcasting Union (EBU) la proiectul de colaborare între ICR New York, Radio România şi European Broadcasting Union, care a inclus câte un recital organizat de ICR New York în parteneriat cu Radio România în agenda MET Broadcasters’ Day in New York, în 2014 şi în 2015, recitalul organizat anul acesta la New York marchează cea de-a 25-a aniversare a parteneriatului între EBU şi Metropolitan Opera.

Recitalul va fi prezentat la sediul Ambasadei României din Washington, DC, în 18 martie, de la ora 18:30, iar la New York, în 20 martie, ora 12:00, la Victor Borge Hall – Scandinavia House (58 Park Ave., New York). În program, lucrări de Anton Pann, George Enescu, Tudor Ciortea, Paul Constantinescu, Petre Elinescu, Ciprian Porumbescu, Vasile Jianu, Ioan Dobrinescu şi Tiberiu Brediceanu.

Flautistul Ion Bogdan Ştefănescu a participat la festivaluri muzicale naţionale şi internaţionale, printre care Festivalul George Enescu, Asociaţia Naţională de Flaut (Kansas, SUA), Asociaţia Internaţională de Flaut (München), Wien Modern (Festivalul Steingreber) şi a primit numeroase premii: premiul întâi la Competiţia Naţională de Flaut (1985), premiul George Dima al Academiei de Muzică (Cluj-Napoca, 1987), Premiul Uniunii Compozitorilor pentru Activitatea de Solist (2007). Recent, a fost distins cu Meritul Cultural, în grad de Cavaler, medalie oferită de Preşedintele României pentru excelenţă în cultură, în 2011.

Este membru a trei dintre cele mai importante ansambluri româneşti de muzică contemporană: Trio Contrast, ProContemporania şi Profil, precum şi al Asociaţiei Flautiştilor Americani (NFA).

Pianistul Horia Mihail a urmat cursurile Universităţii din Illinois, unde a studiat cu Ian Hobson, obţinând, în 1995, diplomele de absolvire şi de masterat. În 1999, a primit şi Artist Diploma de la Boston University, unde a studiat cu Anthony di Bonaventura.
În prezent este solist concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio România şi al Filarmonicii Braşov. În calitate de preşedinte al Asociaţiei Culturale Accendo, desfăşoară o intensă activitate managerială, organizând cinci turnee MusicON ale Romanian Piano Trio, trei turnee Stradivarius, iar în cooperare cu Radio România Cultural, turneele Pianul Călător şi Duelul Viorilor: Stradivarius vs. Guarneri.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.