Cele mai interesante evenimente din Bucureşti

CINEMA

Cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Experimental Bucureşti – BIEFF a programat astăzi două proiecţii ale secţiunii competiţionale:

– de la ora 18:00, la Cinema Elvira Popescu rulează scurtmetrajele grupate pe tema „Danger Is My Business”;
– de la ora 20:30, la Muzeul Ţăranului Român sunt proiectate cele adunate sub titlul „The Artist Is Present”.

Festivalul „Săptămâna Sunetului” vă propune spre vizionare, de la ora 20:00, la Cinema Elvira Popescu, drama „Iacob” realizată de Mircea Daneliuc, proiecţia fiind urmată de o întâlnire cu Horea Murgu, care a semnat banda sonoră a filmului. O discuţie despre profesia de inginer de sunet, despre sunet în cinema, despre amintiri, prezent şi planuri de viitor.

La Cinemateca Union, de azi puteţi vedea, sau revedea, filme europene nominalizate la Premiul Gopo. De la ora 19:00, rulează drama SF „EX MACHINA” de Alex Garland, cu: Domhnall Gleeson, Corey Johnson, Oscar Isaac, Alicia Vikander, Sonoya Mizuno.

În cadrul ciclului „Road movies cu accent spaniol”, la Institutul Cervantes este proiectat, de la ora 19:00, filmul „El Rayo” regizat de Fran Araújo şi Ernesto de Nova, ce povesteşte odiseea lui Hassan, un imigrant marocan care, după treisprezece ani în Spania, nu mai găseşte de lucru şi se hotărăşte să se întoarcă acasă, investindu-şi toate economiile într-un tractor second-hand cu ajutorul căruia să-şi câştige existenţa.

SPECTACOL

Spectacolul de teatru creştin „Urma paşilor Tăi…” după Olga Greceanu, în regia Elizei Bercu-Bodeanu cu coregrafia realizată de Arcadie Rusu, revine azi, de la ora 20:00, la Sala Mare din incinta Hanului Gabroveni. Radio Bucureşti FM este partener media al evenimentului.

FESTIVAL

De azi până pe 25 martie are loc cea de-a doua ediţie a HomeFest, festival artistic ce se desfăşoară în spaţii locuite din oraş, în apartamentele bucureştenilor, cu teatru, film, performance şi discuţii despre cultura locuirii. Astăzi, de la ora 19:00, are loc un dublu performance: FAMILY Dreaming & Lucid VITA, de/cu Maria Hera & Thanh Hoa Luong la o locaţie din Str. Dogarilor // Gazda: Livia. Rezervări aici

MUZICĂ

În cadrul „Stagiunii de marţi seara”, de la ora 19:00, începe recitalul susţinut de violonistul Aron Cavassi şi pianista Cătălina Bordeanu, având în program: Sonata nr. 4, în mi minor, pentru vioară şi pian de Mozart; Ciaccona din partita nr. 2 în re minor pentru vioară solo de Bach, Sonata în la major pentru pian şi vioară de César Franck; Sonata nr. 1, în sol minor, pentru vioară solo de Ysaye şi Variaţiuni pe o temă originală de Wieniawski.

We Singing Colors susţine un concert în Club Control, începând cu ora 21:00.

De la ora 21:30, Gabriel Cotabiţă cântă alături de Andrei Tudor Band la Berăria H.

EXPOZIŢIE

Metropolis Art Collection şi DanaArtGallery organizează, de la ora 18:30, la sediul Metropolis Center, vernisajul expoziţiei de artă vizuală „TRANS (A) GRESĂRI IRONICE”, ce reprezintă dialogul plastic dintre Miruna Haşegan şi Daniela Frumuşeanu, dorindu-se a fi o dezbatere cu mijloacele specifice artei contemporane, a unor teme de actualitate, în cheie ironică, uneori chiar sarcastică, amintind pamfletul.

CONFERINŢE, DEZBATERI

La sediul ArCuB din Hanul Gabroveni, Christian Hugonnet, preşedinte fondator La Semaine du Son / „Săptămâna Sunetului” din Franţa vorbeşte, de la ora 18:00, despre acustică, sonorizare şi mediul sonor.

Tot de la ora 18:00, la sediul SNSPA din Bd. Expoziţiei nr. 30 A are loc dezbaterea „Gustul locului: patrimoniul alimentar şi potenţialul agro-ecologic al României” cu Carlo Petrini, fondatorul mişcării internaţionale Slow Food.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.