Cu drag și recunoștință, lui Adrian Ordean la aniversare‏!

Dragă Adrian Ordean,
Astăzi toată lumea stă la rând să te felicite şi să-ți ureze ”La mulți ani!”; aşa mi se pare şi normal…meriți să fii sărbătorit de o țară întreagă și ți-ai câstigat aceast drept muncind (aș putea spune trudind – fără să greșesc…) pe baricadele muzicii românești, fie că se numește ea rock, pop sau altfel. Nu vreau să insist asupra lucrurilor pe care le știe toată lumea despre tine; semnătura ta muzicală se regăsește la o simplă căutare pe google (compozitor, chitarist, textier, orchestrator – ai cântat de-a lungul a peste trei decenii în componenţa unor trupe de referinţă ale pop-rockului românesc: Roşu şi Negru, Compact, Schimbul 3 şi PACT by Leo Iorga & Adi Ordean. Ai fondat trupa de fete A.S.I.A. a cărui compozitor ai și fost. A mai fost și trupa AMADEUS și cate alte proiecte muzicale în care se regăsește semnătura ta).

Adrian Ordean si Leo Iorga
Adrian Ordean si Leo Iorga

Asta știe toată lumea, după cum știe și că ai o fată foarte talentată (oare cu cine să semene, din așa părinți?)
Mă întreb însă câtă lume îl cunoaște pe OMUL Adrian Ordean, cel care cu o infinită răbdare a știut să șlefuiască zeci de voci, să le pună în valoare, să dea încredere (uneori nemeritată), unor tineri aflați la momentul debutului.
Ai contorizat cam câte voci ți-au trecut prin mână? Cam câți au fost cei care au trecut pragul studioului tău pentru a-i ajuta să se lanseze? Se știa clar că acolo unde Adi Ordean pune mâna pe butoane sau pe chitară, pașaportul de liberă trecere pe scena muzicală e semnat.

Adrian Ordean si Maria Gheorghiu
Adrian Ordean si Maria Gheorghiu

Vine o vreme când simțim nevoia să mulțumim celor care s-au intersectat cumva cu destinul nostru și l-au influențat.
Tu, Adrian ai fost unul din primii oameni care mi-au întins mâna, când timidă, am pășit în studioul tău în urmă cu mulți ani, rugându-te să-ți apleci urechea asupra cântecelor mele și să-mi spui care merită să fie înregistrate și să primească din partea ta și o haină orchestrală. Am plecat înapoi la Reșița, unde locuiam atunci și am așteptat cu sufletul mic, un semn. El a venit în primele zile ale lui martie 1995…nu am cum să uit asta, la fel cum nu pot uita că ZIUA TA DE NASTERE din 10 MARTIE 1995, ți-ai petrecut-o cu mine în studio, înregistrand piesa Maria de Mangop.

Ne-am regăsit după ”ani și ani”, vorba cântecului și am citit în ochii tăi mulțumirea pentru toate lucurile bune făcute dar și revolta pentru ceea ce se întâmpla în plan muzical în România. Erai în juriul unui festival de muzică ușoară la Sulina.
Nu mai are rost să te întreb dacă te simți un om împlinit, cartea ta de vizită este o dovadă că DA.
Vreau doar să îți mulțumesc pentru fericirea tuturor oamenilor care îți ascultă muzica și se înseninează; pentru blândețea ta de ardelean născut la Sibiu, pe care vârtejul vieții nu l-a schimbat.
Si mai vreau să-ți mulțumesc pentru concertul de acum câteva zile, alături de LEO IORGA și ceilalți colegi din trupa PACT, care m-au făcut fericită. De fericire n-am mai plâns de mult…
Să fii fericit, să te bucuri de cei dragi ție și să ne bucuri în continuare cu harul pe care Dumnezeu l-a pus în tine, om frumos!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.