Evenimente de Ziua Femeii, în București

SPECTACOLE

De Ziua Femeii, Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie – creart vă invită, la cea de-a treia reprezentaţie a spectacolului „Love Is In The Music” susţinută, de la ora 20:00 la sala Teatrelli, de Cosmin Seleşi, Silviu Biriş, Lavinia Goste, Andrei Lazăr, Ligia Hojda, Ionuţ Ungureanu, acompaniaţi de Orchestra Naţională „Valahia” dirijtă de Marius Zorilă.

Institutul Cultural Român găzduieşte, de la ora 19:00, o reprezentaţie specială şi gratuită a spectacolului de teatru, cu muzică, dans şi poezie „Anais”, de Ioana Macarie, după o idee de Ştefan Doniga, organizată în colaborare cu Muzeul Naţonal al Literaturii Române şi Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian”.

EVENIMENTE

Muzeul Naţional al Literaturii Române organizează o „Evocare Agatha Bacovia (1895 – 1981)”, de la ora 13:00, la Muzeul Memorial „George şi Agatha Bacovia” din Str. George Bacovia nr. 63. Participă: profesorii univiversitari Silviu Angelescu şi Lucian Chiş, precum şi scriitorul Ioan Groşan ca amfitrion al evenimentului ce cuprinde şi un concert de muzică clasică susţinut de Cvartetul Chromatic.

De la ora 19:30, la Ceainăria librăriei Cărtureşti Verona, artistele Denisa Duran (poetă) şi Irina Sârbu (interpretă), în dubla lor calitate de creatoare şi tinere mame organizează un eveniment inedit, de poezie şi muzică, dedicat în mod special mamelor. Participă pianistul Puiu Pascu şi basistul Ciprian Parghel. Moderator: poetul şi traducătorul Mircea Dan Duţă.

CINEMA

În cadrul seriei de proiecţii „Spaţiu Feminin”, de la ora 19:00, la Institutul Cervantes puteţi viziona o a doua selecţie de scurtmetraje semnate de regizoare spaniole, ce cuprinde filmele: „Celebraciones” de Paz Piñar, „Eso otro” de Marta Onzain şi Alberto R. Peña-Marín, „Generación K” de Gemma Badía, „Juliana” de Jana Herreros” şi „Sarirosa” de María José Anrubia.

MUZICĂ

În cadrul „Stagiunii de marţi seara”, la sala mică a Ateneului român are loc un recital cameral cu două lucrări de César Franck (Sonata pentru pian şi vioară şi Cvintetul cu pian în fa minor) susţinut de: Andra Lucia Andrei – vioară solo, vioara I, Nicoleta Petre – vioara a II-a, Cosmina Stîngă – violă, Constantin Borodin – violoncel şi Alexandra Mihăescu – pian.

Direcţia 5 vine cu „Cel mai frumos cadou” muzical de Ziua Femeii: un concert susţinut la Sala Palatului, de la ora 20:00. Trupa vă aşteaptă cu numeroase daruri: piese cunoscute, în interpretări clasice sau variante reorchestrate, dar şi piese noi, alături de invitaţi surpriză.

Şi George susţine un concert special de Ziua Femeii, în The Vintage Pub, de la ora 22:00.

Mircea Baniciu cântă alături de trupa sa în Hard Rock Cafe, începând cu ora 21:00.

La finalul a două turnee naţionale desfăşurate în paralel, Alexandra Uşurelu revine în Bucureşti pentru a lansa noul cântec „Suflet, rămâi pur”, însoţit de un videoclip de excepţie, într-un concert ce are loc, tot de la ora 21:00, la Biutiful by Fratelli, solista fiind însoţită de „Muse Quartet” şi Cristina Răducan la flaut.

EXPOZIŢIE

La Palatul Suţu, sediul central al Muzeului Municipiului Bucureşti, de la ora 18:00, este vernisată expoziţiei de pictură „Calea spre Lumină”, cu lucrări semnate Maria Vianu, ce poate fi vizitată până pe 10 aprilie. Iau cuvântul: Doina Mândru şi Daria Ghiu.

CARTE

Romanul „Otrava iubirii”, o nouă carte de Eric-Emmanuel Schmitt, este lansat de la ora 19:00, la Libraria Humanitas de la Cişmigiu. La lansare vorbesc: Oana Pellea, Mihaela Dedeoglu, Adina Diniţoiu, Marius Constantinescu şi Denisa Comănescu.

Lasă un răspuns