Inchiderea frontierelor- o bomba cu ceas!

Politica Uniunii europene de protejare a frontierelor ar putea deveni o bomba cu ceas pentru Romania, Bulgaria si Croatia!
Afirmatia apartine vicepresedintelui Comisiei pentru afaceri interne a Parlamentului european, Iliana Iotova.
Eurparlamentarul bulgar isi argumenteaza opinia prin faptul ca cele trei state nu se afla in Schengen si in cazul inchiderii frontierelor acestui spatiu sunt amenintate sa se transforme in rezervatii pentru imigranti.
Iotova mai spune ca exista o diferenta intre cum este perceputa criza imigrantilor la Bruxelles fata de cum stau lucrurile in Balcani si avertizeaza ca daca politicile nu vor fi corelate si nu se vor lua masuri urgent nu va exista cale de intoarcere.
Premierul ungar, Viktor Orban a afirmat inaintea summitului extraordinar de la Bruxelles ca legalitatea trebuie restabilita si este necesara aplicarea punct cu punct a acordului Schengen pentru ca nimeni sa nu poata intra in Europa fara aprobare si fara inregistrare. Orban a precizat ca nu poate fi vorba despre nici un fel de transferare din Turcia in Europa si in nici un caz în Ungaria.
La randul sau premierul turc, Ahmet Davutoglu spune ca s-a intalnit ieri cu prim- ministrul olandez si cu cancelarul german si ca se contureaza cateva solutii de actiune Turcia- Uniunea Europeana.
Liderii europeni cer Ankarei sa puna în practica un plan de actiune pentru a opri afluxul de imigranti ilegali care vor sa intre pe teritoriul european prin Grecia. Potrivit presedintelui Consiliului European, Donald Tusk numarul imigrantilor care vin din Turcia in Grecia ramane in continuare foarte ridicat.
La summitul extraordinar Uniunea Europeana- Turcia se va mai discuta si despre situatia umanitara grava a imigrantilor de pe ruta Balcanilor de vest, inclusiv alternativa inchiderii acesteia. Romania este reprezentata la summit de premierul Dacian Ciolos.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.