Noua conducere a CRP cere soluţionarea problemelor Televiziunii Române

Sursa foto: www.fundatiaithaka.org

Clubul Român de Presă şi-a ales noua conducere, în cadrul adunării generale de joi.

Astfel, Cătălin Băleanu, Legal and Business Affairs Director al Kanal D, a fost ales preşedinte al Clubului. Maria Ţoghină, membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune a fost realeasă vicepreşedinte al CRP.
Carla Tompea, director interimar Programe al Societăţii Române de Televiziune şi Simona Dobrescu, director editorial al CD Press au fost alese membri ai board-ului asociaţiei.

La întrunire s-a discutat şi despre intenţia relansării Premiilor CRP, în scopul încurajării jurnalismului de calitate, creativ şi de substanţă. De asemenea, au fost aprobate mai multe modificări ale Statutului Clubului, în direcţia simplificării şi eficientizării activităţii asociaţiei.

O altă problemă dezbătută a fost situaţia Televiziunii Române. Printr-o rezoluţie, CRP a solicitat factorilor responsabili soluţionarea problemelor pe care le are TVR.

În viziunea Clubului Român de Presă, principala problemă a Televiziunii Române este de ordin financiar, aşadar soluţiile pentru redresarea situaţiei în care se află ar trebui să fie de natură economică. Proiectul de modificare a Legii de organizare şi funcţionare a TVR şi SRR, aflat în dezbatere în regim de urgenţă, nu cuprinde nicio prevedere de natură economico-financiară care să producă rezultatul declarat: redresarea economică a TVR, remarcă Clubul. CRP reafirmă că într-o societate democratica este nevoie de servicii publice de media funcţionale, cu atât mai mult într-un an electoral.

În ceea ce priveşte modificarea Legii 41, CRP susţine că orice demers în această direcţie trebuie să fie rezultatul consultării cu toţi actorii implicaţi, analizat în context mediatic intern si internaţional.

Clubul Român de Presă va acţiona în următoarea perioadă în direcţia încurajării respectării normelor deontologice în mass media, considerând că îmbunătăţirea calităţii presei româneşti este în continuare o prioritate.

Clubul Român de Presă, înfiinţat în 1998, este o asociaţie profesională a jurnaliştilor şi companiilor din mass media.

Sursă: Clubul Român de Presă

2 COMENTARII

  1. Precizare: asa cum bine a atras atentia Cristian Tudor Popescu, Clubul Roman de Presa este asociatia Patronatului din presa, nu a salariatilor din presa

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.