Marius Manole revine în Studioul București FM!

Joacă aproape în fiecare seară, are propria-i emisiune de radio, are blog, se implică în campanii umanitare, îi pasă de oamenii și de animăluțele din jurul său.

Marius Manole uimește și cucerește prin ceea ce face pe scenă și în afara ei.

”Acest tânăr este un fenomen”, declarau cu entuziasm și admirație cronicari de teatru dar și spectatorii obișnuiți care au avut șansa să îl vadă în ”Inimă de câine” de Bulgakov, regizat de Yuriy Kordonskiy.

Șarik/Sarikov, omul câine, câinele om i-a adus lui Marius Manole și nominalizarea la UNITER pentru cel mai bun actor, în 2006, alături de partenerul său, Victor Rebengiuc.

Iată că a trecut un deceniu și spunem același lucru despre Marius Manole.

Nu e doar un actor talentat și cu valențele extraordinare, ci are o capacitate cu totul aparte de a trece cu ușurință de la o ipostază la alta, de la un caracter la altul.

Și ar mai fi de adăugat acestei succinte descrieri, calitățile omului Marius Manole: ambiție, o memorie fantastică și o rezistență fizică de invidiat.

Probabil, ar putea intra în Cartea Recordurilor pentru numărul de spectacole pe care le joacă într-o stagiune și reprezentațiile dintr-o singură zi.

Are publicul său, care îl așteaptă și îl urmează, de la Național, la Metropolis, de la Bulandra, la Godot și ArCuB.

Dacă ar fi să le numărăm pe cele prezente, sunt cel puțin 10 titluri diferite, cu și mai multe personaje.

În acestă stagiune joacă de la bătrânica apatică, din „Între noi e totul bine”, unul dintre cele mai noi roluri, la micul Oscar, cel care îi scrie lui Dumnezeu, în ultimele lui zile de viață, cutremurătorul spectacolul ”Oscar şi tanti Roz”.

Este Andrea și Mane, personajele unei lumi violente din Balcani, în „Butoiul cu pulbere”, dar și bietul funcționar ce își imaginează că e regele Spaniei, Poprishchin, din “Însemnările unui nebun”.

Vă puteți bucura de talentul și capacitatea sa de a-i imprumuta personajului cele mai jucăușe atitudini și în Hlestakov, din „Revizorul”.

Se va relua în această lună și ”Mecanica inimii”, adaptarea scenică realizată de Chris Simion după romanul scriitorului francez Mathias Malzieu, un alt spectacol în care are rol principal.

La Teatrul Bulandra joacă în “Ivanov”, în regia lui Andrei Șerban, și ”Crimă şi pedeapsă” o adaptare a lui Yuri Kordonsky.

Este prezent în piesele Liei Bugnar, de la Godot și Metropolis.

Apare și în „Vanilla Skype”, text scris și regizat de Cătălin Ștefănescu, în 2015, la Teatrul Act sau în comedia montată de Radu Beligan, ”Fă-mi loc!”

Și ne mai oferă o surpriză plăcută în ”Magic Național”, spectacolul creat de Ion Caramitru.

Bătrânica apatică și Actorul, personaje atât de diferite pe care le interpretează cu mult umor și inteligență în spectacolul lui Radu Afrim „Între noi e totul bine” de Dorota Masłowska, îl pun pe Marius Manole pe lista nominalizărilor Galei UNITER, din acestă primăvară.

Și chiar dacă are un program atât de plin, Marius Manole a acceptat invitația în emisiunea Spectacol@ bucurești.ro, sâmbătă, de la ora 13, pe 98,3 și live, pe bucureștifm.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.