Propunerea de eliminare a taxei radio-tv a fost respinsă de Camera Deputaţilor

Proiectul legislativ care propune eliminarea taxei radio-tv achitate de persoanele fizice şi juridice a fost respinsă pe articole de plenul Camerei Deputaţilor.

Parlamentarul PNL, Traian Dobrinescu, a subliniat că aplicarea în acest moment a prevederilor din document ar crea mari probleme societăţilor publice de radio şi televiziune.

Traian Dobrinescu spune că televiziunea română are probleme destul de grave şi că probabil va urma insolvenţa, un administrator judiciar sau special, reorganizarea, numirea unei noi conduceri. Deputatul speră să fie un concurs de proiecte.

Parlamentarul Traian Dobrinescu a precizat că eliminarea taxei radio-tv, care a făcut obiectul unei obişnuinţe de-a lungul timpului, nu este potrivită în acest moment. A  anula aceste taxe care întregesc bugetul celor două  instituţii de media publice, ar fi un dezastru în acest moment pentru Radio care merge bine, a mai declarat deputatul PNL, Traian Dobrinescu.

Actul normativ aşteaptă astăzi votul final al Camerei Deputaţilor în calitate de primă Cameră sesizată.

Şi membrii Comisiei de cultură propun respingerea proiectului, considerând că aplicarea lui ar conduce la imposibilitatea îndeplinirii obiectivelor constituţionale şi legale de către cele două servicii publice în ceea ce priveşte asigurarea dreptului la informare al cetăţenilor.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.