Evenimentele culturale ale zilei

CINEMA

La Cinema Elvira Popescu, de la ora 20.30’ are loc prima proiecţie a documentarului „Mâini. Gesturi. Artă.”, în regia lui Francesco Clerici, ce surprinde procesul de creaţie a uneia dintre celebrele sculpturi de câini ale artistului Velasco Vitali, de la ceară la bronzul finisat, urmărind lucrul unui grup de artizani pricepuţi în turnătoria artistică (Fonderia Artistica Battaglia) deschisă în urmă cu o sută de ani în Milano şi prezintă vechea tradiţie a sculpturii în bronz, neschimbată din secolul al VI-lea î.e.n.

MUZICĂ

Orchestra de Cameră Radio susţine, de la ora 19 la Sala Radio, un concert cu lucrări de Mozart, sub bagheta dirijorului Cristian Brâncuşi. În program: Casaţiunea nr. 1 în sol major, Concert nr. 20 în re minor pentru pian şi orchestră – solist Lucian Velciu, şi Simfonia nr. 36 în do major – „Linz”.

În cadrul unei noi ediţii a „Galeriei Întâlnirilor”, de la ora 18.30’ la The Gallery compozitorul Darie Nemeş Bota şi violonistul Francisco Miguel Ramonda vor interpreta live şi vor reface dada-instalaţia grupului Dalpofzs, intitulată „HoagUnknown”.

La Institutul Cultural Balassi al Ungariei, în cadrul ciclului Tineri muzicieni lansaţi la Centrul de Cultură din Arcuş, de la ora 19 începe recitalul pianistei Cătălina Bordeanu care interpretează: Carnavalul vienez de Schumann, Impromptu nr. 1 şi nr. 2 de Chopin, Pavană din suita nr. 2 de Enescu şi Suita op. 14 de Béla Bartók. Recitalul este precedat de vernisajul, de la ora 18.30’, al expoziţiei „Mesaje în metal, piatră şi textile” semnată de Mária şi László Hunyadi.

Americanul Emancipator dă concert în club Control, începând cu ora 20.

Trupa Vama susţine un concert de la ora 21.30’ în Hard Rock Cafe.

De la ora 22.15, în Berăria H puteţi asculta toate hiturile lui Robbie Williams într-un concert cu Daniel Max Dragomir & Band.

EXPOZIŢIE

Expoziţia „Interludii – în cheie fotografică”, ce constituie o incitantă incursiune în culisele Festivalului „George Enescu”, este vernisată de la ora 18, la Institutul Cultural Român, unde poate fi vizionată până pe 28 martie. Alături de autor, artistul fotograf Cornel Brad, la eveniment ia cuvântul Radu Boroianu, preşedintele ICR.

CARTE

De la ora 18, la Librăria Cărtureşti Verona are loc un eveniment dedicat unuia dintre cei mai importanţi scriitori români contemporani, Gheorghe Crăciun, prilejuit de apariţia a două noi titluri, romanul „Compunere cu paralele inegale” şi volumul de eseuri „Scriitorul şi Puterea sau despre puterea scriitorului”, în seria de autor pe care Editura Cartea Românească i-a dedicat-o.

La Librăria Humanitas de la Cişmigiu, de la ora 19 este lansată cartea „Romanul”, de scriitorul finlandez Mika Waltari. Invitați: Päivi Pohjanheimo, ambasadorul Finlandei la Bucureşti, Andreea Niţă, traducătoarea volumului (în colaborare cu Pólika Szász) şi actriţa Nicoleta Lefter, care citeşte fragmente din acest volum.

Lasă un răspuns