Valeriu Zgonea și Alina Gorghiu, despre situația TVR și a Radioului public

Președintele Camerei Deputaților, social-democratul Valeriu Zgonea, spune că situaţia în care se află Televiziunea Română reclamă măsuri urgente de redresare economică şi organizatorică.

În opinia acestuia, Consiliile de Administrație ale Televiziunii publice și Radioului public trebuie să fie depolitizate.

Valeriu Zgonea afirmă că Guvernul trebuie să ia niște decizii, pentru că sunt foarte multe datorii care sunt istorice și care trebuie să fie într-un fel eliminate, pe termen scurt, cu un plan de management.

La rândul său, copreședintele PNL, Alina Gorghiu, spune că separarea funcției de președinte de cea de director general din ambele instituții – Radio și Televiziune – nu rezolvă situația financiară în care se află TVR.

Ea cere respingerea propunerii legislative inițiate în acest sens de senatorul PSD Georgică Severin, propunere care se află în dezbatere publică până mâine.

Alina Gorghiu susține că noile prevederi nu fac decât să mențină Televiziunea în stare de colaps și să ducă la distrugerea Radioului public.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.