Laura Codruța Kovesi, propusă din nou pentru șefia DNA

Laura Codruța Kovesi este propusă pentru un nou mandat la conducerea Direcției Naționale Anticorupție.

Anunțul a fost făcut de ministrul Justiţiei, Raluca Prună, la şedinţa de bilanţ. Ea a mai spus că va face tot posibilul pentru ca instituţia anticorupţie să fie susţinută şi de un cadru legislativ stabil.

Mandatul Laurei Codruţa Kovesi la conducererea DNA expiră în această primavară. Ea mai are dreptul la un mandat. Propunerea de reînvestire va fi făcută de ministrul Justiţiei, iar numirea de către preşedintele României, cu un aviz consultativ al Consiliului Superior al Magistraturii.

Ministrul Justiţei a vorbit la bilanţ depre importanţa recuperării prejudiciilor din dosarele de corupţie.Un astfel de mesaj a transmis şi preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu.

La bilanțul DNA pe 2015, Laura Codruţa Kovesi a anunțat ca anul trecut au fost trimişi în judecată de 5 ori mai mulţi demnitari decât acum doi ani. Este vorba de peste 1.250 de inculpați pentru fapte de corupție la nivel înalt și mediu. Este cel mai mare număr de demnitari investigați de DNA într-un an.

În plus, procurorii anticurorupţie au dispus măsuri asigurătorii de jumătate de miliard de euro.

Președintele Klaus Iohannis a felicitat Direcția Națională Anticorupție pentru activitatea din 2015 și din ultimii ani.

„De la an la an, activitatea instituției a devenit tot mai eficientă, prin numărul de dosare instrumentate şi complexitatea lor, precum şi prin hotărârile definitive de confiscare şi recuperare a unor bunuri provenite din infracţiuni”, a spus șeful statului.

Și premierul Dacian Cioloș a declarat că raportul MCV din ianuarie 2016 notează o creştere a sesizărilor din partea populaţiei, ceea ce denotă creşterea încrederii populaţiei în DNA.

DNA are un nivel de încredere de peste 60% în rândul populaţiei.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.