Versus – expoziție de fotografie, pictură, grafică și animație

Joi, 25 februarie, începând cu ora 19:00, are loc vernisajul expoziţiei VERSUS, prima expoziţie de grup a membrilor fondatori şi de onoare ai Asociaţiei Naţionale pentru Arte Vizuale Contemporane: Andrei Păcuraru, Dana Dociu, Georges Medawar, Irina Bejenaru, Maria Butnaru, Mirela Trăistaru și Sorin Bejenaru.

Evenimentul reprezintă un demers artistic în forţă, inspirat de celebrul basm românesc „Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte”. Vernisajul expoziției va avea loc joi, 25 februarie 2016, în spațiul cultural Gallery din str. Leonida nr. 9-11, București, la ora 19:00.

Basm filosofic, „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte” ne transpune într-o lume fantastică, care ne vorbește despre încercarea depășirii condiției umane. Dacă acceptăm și conștientizăm faptul că suntem marcați de propria noastră mortalitate, vedem că orice fel de încercare de surpasare a omenescului este inutilă pe căi forțate. E o meditație asupra îndemnului la păstrarea bunei cuviințe în acceptarea destinului.

„Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte” ne aduce față în față cu aspiraţia omului la integrarea într-un destin total în care realitățile lumești, evidente, să fie suspendate și chiar anulate.

Cei șapte artiști își transpun propria interpretare în lucrări de fotografie, pictură, grafică și animație.

VERSUS este un demers vizual despre parcurgerea unui drum de la naștere și până la moarte. Finalitatea rămâne deschisă, întrucât nu poate exista sfârșit atâta timp cât destinul cerut la început se împlinește circular în tărâmul celor trei zâne, zeițele sorții, iar Făt Frumos ajunge în același loc de unde a plecat, închizând un cerc și deschizând altul.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.