Protest în Piaţa Universităţii!

Câteva zeci de persoane au protestat in aceasta seara, in Piata Universitatii, faţă de poziţia exprimată de preşedintele Klaus Iohannis în ceea ce priveşte unirea cu Republica Moldova.
Ei au scandat mesaje unioniste şi au afisat pancarte critice la adresa declaraţiilor şefului statului, informeaza agerpres.
Mitingul a fost organizat de Platforma Unionistă Acţiunea 2012, iar preşedintele acesteia, George Simion, a declarat că scopul protestului este de a cere din partea Palatului Cotroceni „un dialog decent cu societatea civilă, pe subiectul Republica Moldova”.

„Dacă această solicitare de dialog nu se materializează, pe parcursul săptămânii viitoare o să protestăm în fața Palatului Cotroceni. Noi vrem să aibă Administrația Prezidențială o poziție constructivă și să lucreze concret pentru frații noștri, pentru 3 milioane de români de peste Prut”, a susținut Simion.
El a criticat faptul că Iohannis şi-ar fi schimbat poziţia referitoare la unire faţă de ce declara pe acest subiect în campania electorală.
Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, zilele trecute, că o posibilă unire a României cu Republica Moldova poate fi discutată la momentul la care lucrurile sunt stabile şi merg bine în cele două ţări.

Sursa foto: Agerpres

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.