Informații despre starea de sănătate a copiilor internați la Marie Curie

In prezent , la Spitalul Marie Curie sunt internati 7 copii cu sindrom hemolitic uremic.
In cursul acestei dimineti au fost transferati doi dintre cei trei copii aflati la terapie intensiva. Ei sunt stabilizati hemodinamic, inca dializati peritoneal pentru continuarea tratamentului insuficientei renale acute.
In cazul unuia dintre copiii aflati la sectia de nefrologie a fost interupt  tratamentul de dializa peritoneala.
In prezent, in sectia de nefrologie sunt 6 copii, dintre care trei dializati peritoneal.
La sectia de terapie intensiva a ramas un copil, in a carui stare de sanatate s-au constatat mici progrese.
Pana cand vor fi depistate cauzele imbolnavirii copiilor, Ministerul Sanatatii  acorda o deosebita atentie tuturor cazurilor de boala diareica acuta deosebita.
“ Facem un apel catre populatie sa acorde o atentie deosebita  regulilor de igiena si  a modului de preparare a hranei pentru copii”, a declarat ministrul sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu.
Ieri, DSP Bacau a raportat un caz suspect de SHU si a fost demarata deja ancheta epidemiologica.
Este vorba despre un copil  in varsta de 1 an si o luna, de sex feminin, cu debut diareic in urma cu doua saptamani, la care datele clinice si examenele de laborator infirma in momentul de fata un sindrom hemolitic uremic.
Copilul se afla in prezent sub stricta supraveghere a medicilor din sectia de nefrologie a Siptalului Clinic de Urgenta pentru Copii Sf Maria din Iasi.
“Este necesara continuarea raportarilor imediate de la nivelul spitalelor catre Directiile de Sanatate Publica a tuturor cazurilor noi identificate cu boala diareica acuta , cu atat mai mult cu cat in cadrul procedurilor standard exista un transfer al pacientilor dintr-un judet in altul”, a mai declarat ministrul sanatatii, Patriciu Achimas- Cadariu.
Pana in prezent  nu s-au indentificat posibile cauze si de aceea investigatiile continua.
Specialiștii străini veniti la București spun că vor reanaliza toate datele și că urmăresc un anume tip de bacterie E-coli.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.