Surprizele continuă la turneul de la Dubai, Ana Ivanovic este şi ea out

Jucătoarea din Serbia Ana Ivanovic locul 17 mondial, nu a mai repetat prestaţia excelentă din partida câştigată în faţa Simonei Halep din optimi. Ea a dezamăgit în meciul următor, pierzând surprinzător în faţa Barborei Strycova din Cehia, locul 47 WTA. Cehoaica a câştigat în minimum de seturi cu 7-6,6-3.

Faptul că Ivanovic a învins-o pe Simona Halep în două seturi, pentru ca a doua zi să cedeze tot în două seturi în faţa unei sportive modeste, demonstrează faptul că pentru jucătoarele din partea superioară a ierarhiei mondiale, s-a ajuns la o limită în ceea ce priveşte condiţia fizică şi mentalul. Din ce în ce mai mulţi specialişti din tenis, spun că principala cauză este programul aproape infernal al turneelor pe care trebuie să le onoreze jucătoarele din circuitul profesionist.

1 COMENTARIU

  1. Da, oboseala si stresul ar putea fi unele dintre cauzele esecurilor jucatoarelor de top, petrecute in ultima perioada. Fapt ce ar putea sa-i determine pe oficialii turneelor WTA sa regandeasca programul desfasurarii concursurilor. Daca sunt prea multe sa le reduca , sau sa ofere sportivelor posibilitatea sa -si gestioneze cum vor participarile in ce turnee doresc. Propunerea mea ar fi sa nu mai existe obligatia apararii punctelor obtinute in anul precedent . Sa se ia de la capat fiecare concurs in parte si sa se totalizarea punctele realizate in fiecare concurs la care decid sa particip

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.