Soluții pentru transportatorii români blocați la graniță

Transportatorii români, care sunt blocați la granița dintre Bulgaria și Grecia, pot obține permis de tranzit prin Macedonia.

Autoritățile din această țară au instituit o procedură care permite eliberarea, în regim de urgență, a unui astfel de document, anunță Ministerul Afacerilor Externe.

Instituția precizează că aceste autorizații sunt eliberate direct în punctele de trecere a frontierelor Republicii Macedonia.

În plus, la punctul de trecere a frontierei eleno-bulgare de la Promachonas-Kulata, se află atât ambasadorul României la Atena, cât și consulul general al țării noastre la Salonic, pentru a acorda asistență șoferilor români.

De asemenea, MAE recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro și reamintește că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în „App Store” și „Google Play”), care oferă informații, sfaturi de călătorie și posibilitatea de alertare, în cazul în care apar situații speciale.

Ministerul Transporturilor a anunțat că transportatorii români pot trece prin Macedonia, pe ruta Dojrani – Novo Selo – Zlaterevo, dacă achită un „permis verde”, în valoare de 100 euro/autovehicul.

Amintim că punctele de trecere a frontierei dintre Bulgaria și Grecia sunt blocate de transportatorii bulgari.

Peste 5.000 de persoane stau în mașini, la o coadă care depășește 27 de kilometri.

 

 

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.