În Spitalul Clinic de Urgenţă Copii ‘Marie Curie’ sunt internaţi, în continuare, şapte copii

ghidcabinet.ro

Conform informărilor primite de către Ministerul Sănătăţii, în Spitalul Clinic de Urgenţă Copii ‘Marie Curie’ sunt internaţi, în continuare, şapte copii. Dintre aceştia, trei copii se află internaţi în secţia de terapie intensivă ATI fără modificări ale stării de sănătate în ultimele 24 de ore, toţi fiind dializaţi peritoneal.

Patru copii au rămas internaţi în secţia de nefrologie, iar doi dintre aceştia sunt dializaţi peritoneal.

Ministrul Sănătăţii a vizitat în această dimineaţă din nou copiii internaţi în spital si a discutat cu personalul medical despre starea copiilor.

Ministrul Sănătăţii, Patriciu ACHIMAŞ CADARIU a anunţat astăzi într-o conferinţă de presă că este încurajator faptul că în ultimele opt zile nu a mai fost identificat niciun caz nou de sindrom hemolityc uremic.

De asemenea, ministrul Sănătăţii a mai declarat că, în această după amiază se va afla la Piteşti, unde îl va însoţi pe premierul Romaniei, Dacian Cioloş într-o vizită efectuată la Spitalul de Pediatrie Piteşti.

Ministerul Sănătăţii anunţă că, echipa de experţi internaţionali de la Centrul European de Control al Bolilor Transmisibile (ECDC) sosita ieri la Bucureşti a început să lucreze cu specialiştii români pentru identificarea cauzelor de îmbolnăvire a copiilor.

Echipa de experţi internaţionali va respecta procedurile de comunicare ale ECDC şi va transmite informaţii despre anchete numai prin intermediul biroului de presă al Centrului European.

Ministerul Sănătăţii va respecta regulile şi procedurile ECDC.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.