Starea copiilor transferaţi la Spitalul Marie Curie este atent monitorizată

ghidcabinet.ro

În ultimele 36 de ore, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie Curie” nu s-au înregistrat cazuri noi de copii transferaţi de la unităţi sanitare din judetul Argeş cu boala diareică acută complicată.

În prezent, la unitatea sanitară se află internaţi 11 copii cu vârste cuprinse între 5 luni şi 3 ani, transferaţi de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti în ultimele zile. La majoritatea starea de sănătate s-a ameliorat, 8 dintre ei fiind încă dializaţi peritoneal, iar unul necesitând asistenţă respiratorie.

Ministerul Sănătăţii monitorizează atent evoluţia stării de sănătate a copiilor şi încearcă să depisteze cauzele care au dus la aceste îmbolnăviri.

În funcţie de rezultatele analizei investigaţiilor întreprinse şi de recomandările echipei de control şi a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, Ministerul Sănătăţii va lua măsurile care se impun.

Totodată, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul copiilor din Argeş! Autosesizarea este referitoare la micuţii cu vârste de până la doi ani internaţi la Spitalul de Pediatrie din Piteşti din cauza unei infecţii provocate de bacteria E-coli.

Între timp, politiştii au ridicat astăzi de la Spitalul Marie Curie din documente care-i vizează pe cei 11 copii transferaţi din Argeş dar şi foaia de observaţie a bebeluşului decedat în urma infectiei cu E.coli.

De asemenea, oamneii legii au vorbit cu părinţii bebeluşilor, dar şi cu medicii care îi îngrijesc.

În prezent, echipe formate din specialişti ai DSP recoltează probe din alimentele şi apa pe care copii le-au consumat.

Sursă: Agerpres

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.