Orașul mizerabil…

Stâlpi, transformatoare de curent electric, statii RATB si garduri sau ziduri pe care sunt lipite tot felul de afişe, sunt desenate animale fantastice, precum porcii zburători sau sunt scrise înjurături, care, de multe ori nici nu sunt adresate cuiva anume, ci asa, oricui, tuturor, umanității, posterității… Te întrebi, văzând un anume cuvânt care revine, obsesiv, pe toate gardurile si pe toate zidurile, dacă are cumva o semnificație adâncă, neștiută de tine, pentru cei care s-au străduit să îl expună vederii tuturor?

Terenuri virane, neingrădite, pline de noroaiele si unde vecinii sau trecătorii aruncă ce le pică in mână, transformându- le in gropi de gunoi ad-hoc.
Saci de gunoi menajer, care sunt pur si simplu lăsați lângă câte un stâlp, că nu se poate să nu-i ia gunoierii, până la urmă.
Gropi săpate în mijlocul drumului de către firma „cucu”, prost semnalizate si care sunt lăsate neacoperite, cu zilele, cu săptămânile chiar.

Trecem în fiecare zi pe lângă aceste imagini. Au intrat intr-atât în cotidian încât uneori parcă nici nu le mai vedem. Dar aceasta este mai mult o reacție de autoapărare a subconștientului nostru, pentru că, de fapt, aceste imagini ne agresează zi de zi, de zi…
Nu putem să nu ne întrebăm, însă, ce fac, oare, cele șapte primării ale Bucureștiului de nu reușesc să îi determine pe proprietarii terenurilor virane să le îngrădească, să le salubrizeze și să pună iarbă pe ele, astfel încât să nu mai avem, în mijlocul orașului aceste maidane, pline de bălți si noroaie, iarna, si surse de praf, vara, si unde toată lumea aruncă gunoiul? Si asta în conditiile în care există o hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti care prevede aceste obligații în sarcina proprietarilor de terenuri virane.

O altă întrebare este cum de cele cinci firme de salubrizare din cele şase sectoare nu reușesc să facă curățenie iar cele șapte poliţii locale nu pot să îi prindă pe cei care aruncă gunoiul lângă stâlpi sau pe terenurile virane ori pe cei care lipesc afișe sau scriu pe garduri si ziduri?

2 COMENTARII

  1. nimeni nu intelege ca schimbare vine de la noi, omenii, cetatenii acestui oras! nu trebuie sa dam vina pe politie sau firmele de salubrizare

  2. Astea vi se par mizerii? Înseamnă ca nu ați fost în Sectorul 3 pe Bratara Morții, zona de case din spatele Auchan Titan. Socul vieții îl veți avea ! În capătul străzii Bratarii, în spatele ultimului rând de case de pe Varasti sunt hectare întregi de cadavre de animale în putrefacție, case demolate, o imensă groapă de gunoi menajer cât vezi cu ochii, precum culturile agricole. Este cel mai mare focar de ciumă și holeră din istoria modernă a României de după 1918! Ce arătați aici sunt glume seci pentru copii. O epidemie de ciumă și holeră va putea secera Bucureștiul în 2016 oricând… Așa ca vizitați întâi pe FB sau Google+ paginile dedicate cu numele „Bratara Morții” și după ce va reveniți din lesin o să puteți scrie un articol care va avea instant peste un milion de vizualizări dintr-o zi.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.