Năzdrăvanii din pădure. Speriosul sperioşilor

Din cele doar 3 premiere din acest week-end, ne oprim la animaţia „Open Season: Scared Silly” care rulează cu titlul românesc „Năzdrăvanii din pădure. Speriosul sperioşilor” la Glendale Studio şi toate cinematografele de mall, doar dublată în limba noastră pentru că se adresează mai ales copiilor din clasele primare şi părinţilor lor ca însoţitori.

După un deceniu, personajele amuzante din animația „Open Season” se întorc pentru noi aventuri. Cerbul Elliot, prietenul său urs grizzly Boog, care poartă un ghiozdănel sub formă de ursuleţ şi căţelul cu pulover Domnul Winnie se adună cu restul prietenilor în Pădurea Naţională Timberline.

În timp ce Elliot încearcă să-l scape de temeri pe speriosul Boog cu ajutorul acestor prieteni, se creează o confuzie comică, ce face ca atât oamenii cât şi animalele să creadă că un vârcolac feroce terorizează aceste meleaguri. Actualul ghid Shaw, ducând dorul timpurilor când a fost vânător, profită de ocazie pentru a cere şerifului locului redeschiderea sezonului de vânătoare.

Cu Shaw dezlănţuit, toate animalele pădurii se află în primejdie, mai ales Boog şi Elliot, care, împreună cu Mr. Weenie, îşi iau inima în dinţi şi îşi înfruntă temerile pentru a prinde evazivul vârcolac, ca astfel să pună capăt definitiv sezonului de vânătoare.

„Afecțiunea mea pentru aceste personaje a crescut de când au apărut în primul film”, spune regizorul David Feiss care continuă: „Ne distrăm foarte tare aducându-le împreună pentru o nouă aventură – parcă ar fi o perecere mare cu prieteni vechi”.

Sigur, cei mici vor recepţiona mai bine povestea puţin cam dezlânată din „Open Season: Scared Silly / Năzdrăvanii din pădure. Speriosul sperioşilor”, film care foloseşte însă şi ceva cuvinte mai greu de înţeles pentru ei. Iar părinţii se vor bucura de reacţiile copiilor lor şi, împreună cu aceştia, de simpaticele personaje ale animaţiei. Tot ei vor putea să înţeleagă mai bine parafrazarea unor arii de operă, precum cea din „Carmen”, de exemplu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.