Colectarea selectivă, în plină desfăşurare…

Nu demult, autoritățile locale din sectorul 1, împreună cu operatorul de salubritate ROPMREST, ne povesteau cum vor face colectare separată a deșeurilor refolosibile, plastic, metal, hârtie, direct la sursă. Ne spuneau că asociațiile de proprietari vor primi saci de diverse culori, pentru a-i împărți pe apartamente şi a colecta selectiv materialele reciclabile.

01. Colectare selectiva - scormonitoriDeocamdată, foarte conștiincioși, cetățenii din sectorul 1 umplu până la refuz cu PET-uri, doze de aluminiu si hârtie, acele recipiente pentru colectare separată amplasate de către ROPMREST pe domeniul public, în locurile intens circulate. Numai că deșeurile astfel selectate sunt valorificate de către „întreprinzători privați”, numiți îndeobște „scormonitori”. Ziua în amiaza mare, un astfel de „reprezentant al inițiativei private” scotea liniştit sticlele de plastic, d-alea de băuturi răcoritoare, energizante sau bere şi cutiile de lapte din carton din recipientele de colectare selectivă.

Ceea ce te deranjează, ca trecător, este faptul că această „activitate economică” febrilă nu este întreruptă de niciun reprezentant al organelor de ordine, precum Poliția Locală, Poliția Națională, Jandarmeria… Nimeni nu pare să observe cum „duduie economia” de cea mai privată factură, fiindcă aceşti „întreprinzători” nu plătesc impozite şi taxe si nu par să dea socoteală nimănui. În urma lor, rămâne doar mizeria din jurul „clopotelor”de colectare selectivă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.