Virusul Zika a fost declarat urgenţă globală de sănătate publică

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a luat această decizie deoarece răspândirea acestuia poate fi corelată cu creşterea numărului de nou-născuţi cu malformaţii congenitale înregistraţi în Brazilia în ultima vreme, transmite Reuters.

Reuniunea de urgenţă de la Geneva s-a ţinut cu uşile închise.

La finalul unei reuniuni a comitetului de urgenţă, directorul general al OMS, Margaret Cha, a declarat că nu este necesară impunerea unor restricţii comerciale sau de călătorie.

Reuniunea a fost convocată după ce, săptămâna trecută, Organizatia a apreciat că virusul Zika are o ”propagare explozivă” şi că ar putea infecta un număr de trei până la patru milioane de persoane pe continentul American în cursul acestui an.

După Brazilia, unde au fost deja înregistrate un milion şi jumătate de cazuri de infectare cu Zika, ţara cea mai afectată este Columbia.

Acolo au fost confirmate aproximativ 20.000 de cazuri, dintre care peste 2.000 la femeile însarcinate.

Guvernul columbian a declarat cel mai înalt nivel de alertă, astfel încât spitalele să fie pregatite pentru propagarea maladiei.

În plus, femeile care vor să rămână însărcinate au fost sfătuite să-şi amâne planurile pentru cel puţin o jumătate de an.

Românii nu trebuie să îşi facă griji din cauza Virusului Zika.

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila afirmă că virusul nu are un tratament specific, dar în acest moment nu reprezintă un pericol pentru ţara noastră.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.